Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Пляжний відпочинок з дітьми: поради, які зроблять його ще приємнішим

Пляжний відпочинок з дітьми: поради, які зроблять його ще приємнішим
 

Не дозволяйте себе залякувати труднощами пляжного відпочинку з дітьми. – Насолоджуйтесь ним!

Морський бриз, яскраве сонечко і приємний звук хвиль з моря... І тут починає кричати ваш малюк, тому що спробував їсти пісок. Саме так представляється молодим батькам пляжний відпочинок з малюком. Насправді ж, так буде тільки спочатку, а наші поради допоможуть вам якомога швидше адаптуватися і по-справжньому насолоджуватися відпочинком з дитиною на березі моря.

Пляжний відпочинок з дітьми: корисні поради батькам

1. Ходіть на пляж або рано, або пізно

Або прокидайтеся раніше і вирушайте відразу ж на пляж, а там влаштовуйте пізній сніданок, або ж ходіть на пляж після обіднього сну. Сенс в тому, щоб уникати найактивнішого сонця, що небезпечне для малюків.

2. Користуйтеся захистом від сонця правильно

Простіше за все наносити сонцезахисний засіб вдома на голе тіло – так у вас буде можливість нанести стільки, скільки потрібно, і висохнути до того як одягатися. На пляжі наносіть захист від сонця повторно кожні пару годин або після кожного купання. Особливо це важливо для ніжної дитячої шкіри. Щоб не забувати наносити сонцезахисний крем вчасно, можна встановити таймер на телефоні.

3. Створіть свій оазис

Можливо, раніше ви засмагали і без парасольки, але з малечею вам потрібно подбати про постійну тінь на пляжі. Ви можете носити з собою парасольку, але ще краще купити пляжний тент, який практично настільки ж компактний, але створить більше тіні. А в ідеалі візьміть і те, і інше, щоб усім вистачило місця в тіні.

4. Беріть з собою побільше води

Візьміть холодну воду на пляж (вона все одно нагріється), щоб забезпечити необхідне питво малюкам і собі. При цьому постійно нагадуйте дітлахам пити. Якщо ви їдете на пляж на машині, залиште пляшку замороженої води в авто, щоб прохолодна водичка чекала на вас, коли ви вирішите повертатися.

5. Спробуйте турецькі рушники

Вам і так доведеться нести багато всього на пляж, коли ви плануєте відпочинок з дітьми. Турецькі рушники (також відомі, як рушники для хамама) займають значно менше місця в сумці, а вбирають не гірше. Вони гладкі і не такі об'ємні, як звичні нам махрові, та все ж м'які і затишні.

6. Придбайте хорошу пляжну сумку

Для пляжу краще купити окрему сумку, яка витримає вплив піску, вологи і активного сонця. Крім того, малеча не буде дбайливо ставитися до ваших речей на пляжі, тому не потрібно брати з собою дорогу модну сумку. Пляжні сумки дуже місткі і зручні, а серед їх різноманітності ви напевно підберете свою, ту саму.

7. Беріть з собою маленьку лопатку

Вона допоможе вкопати пляжну парасольку так, щоб її не знесло вітром. По-перше, так вам не доведеться по кілька разів встановлювати її, перериваючи свій відпочинок. По-друге, так ви убезпечите дітвору від можливих травм.

8. Візьміть переноску, кенгуру або слінг для маленької дитини

Маленьким дітям може не подобатися ходити по піску – для них він може бути занадто жорстким, занадто гострим, занадто гарячим. Щоб малюк не вередував, передбачте зручний для себе спосіб його носити.

9. Візьміть з собою перекус

Зберіть перекус для дітвори, який не забрудниться від піску. Наприклад, відмінним рішенням стануть паучі з пюре, так як фрукти і ягоди можуть впасти в пісок, після чого стануть неїстівними. Можна приготувати й міні-сендвічі – їх буде більше, і якщо один впаде в пісок, можна просто взяти наступний. При цьому беріть в два рази більше їжі, ніж ви вважаєте за потрібне. Щось може впасти в пісок або намокнути, а ще у дітлахів апетит на свіжому повітрі набагато кращий!

Пакуйте снеки в маленькі індивідуальні пакетики, а не все в один, щоб, знову ж таки, у випадку з піском, інша їжа залишилася чистою. Складайте все в термосумку.

10. Не набирайте багато іграшок

Вам не обов'язково брати з собою на пляж цілий арсенал іграшок. Як показує практика, совочка і відерця більш ніж достатньо. Хіба що можна взяти ще книгу. Також візьміть аксесуари для плавання, і більше нічого вам не знадобиться – на пляжі ніколи не нудно!

11. Не розраховуйте на те, що малюк буде спати на пляжі

На пляжі занадто цікаво для того щоб спати. Тому навіть не розраховуйте на денний сон малюка на пляжі. Як показує практика, дітки досить рідко сплять на пляжному відпочинку, тому вам дійсно пощастить, якщо це трапиться.

12. Складіть список речей на пляж

Щоб завжди збиратися на пляж швидко і нічого не забувати, складіть список необхідних речей і пакуйте пляжну сумку, згідно з ним:

- пара сонцезахисних засобів – просто щоб був запасний, про всяк випадок;

- порожні пакетики для мокрих купальників і рушників, пляжної косметики тощо;

- для всієї родини: головні убори, сонцезахисні окуляри і легкий закритий одяг, який захистить від сонечка;

- вода – більше, ніж вам здається потрібним;

- трохи грошей на морозиво та інші ласощі;

- вологі дитячі серветки, а також сухі серветки або паперові рушники;

- дитяча присипка без тальку, яка допоможе легко і швидко очистити дитячі ніжки від піску;

- міні-аптечка з пластирами, спиртовими серветками і антибактеріальною маззю, зібрана в герметичний пакетик.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас