Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 порад від дерматологів по догляду за шкірою при куперозі (розацеі)

5 порад від дерматологів по догляду за шкірою при куперозі (розацеі)
 

Розацеа (купероз) – поширена проблема, при якій шкіра стає рум'яною швидше, ніж у інших. Це почервоніння може ставати більш явним і поширюватися по носі, щоках, переходити на лоб і підборіддя. У найсерйозніших випадках почервоніння може з'являтися навіть на плечах, декольте і спині. Загалом, це неприємна проблема, але при правильному догляді за шкірою можна досягти помітного результату.

Правильний догляд за шкірою при куперозі (розацеі) допоможе:

- вашій шкірі відчути себе комфортніше;

- вам – краще виглядати;

- поліпшити загальний стан здоров'я шкіри;

- зменшити почервоніння.

Догляд за шкірою при розацеі (куперозі): що радять дерматологи?

1. Очищуйте шкіру двічі на день і дуже дбайливо

Експерти кажуть про те, що люди з куперозом або розацеа часто недостатньо добре очищують шкіру. Це і зрозуміло, враховуючи, що ваша шкіра і так постійно здається подразненою. Щоб очищати її якісно і не подразнювати ще сильніше, дерматологи радять:

- вибирати м'який засіб для вмивання, призначений для шкіри, яка страждає від розацеі (куперозу), а не вмиватися милом;

- наносити засіб на шкіру м'яко подушечками пальців (круговими рухами);

- змивати продукт прохолодною водою лише за допомогою подушечок пальців, при цьому змивати ретельно, щоб засіб не залишився на шкірі (інакше це загрожує подразненням);

- після вмивання промочувати обличчя чистим бавовняним рушником.

2. Зволожуйте шкіру щодня

Чи робить купероз (розацея) вашу шкіру сухою, чи жирною, її в будь-якому випадку важливо зволожувати. Це допоможе зменшити подразнення і подарувати шкірі той самий комфорт, якого вона прагне. Дослідження показали, що щоденне нанесення зволожуючого крему, розробленого для шкіри з даною проблематикою, також значно покращує стан шкіри.

3. Захищайте шкіру від сонця круглий рік

Сонце погіршує ситуацію з куперозом або розацеа. Крім того, воно є однією з найпоширеніших причин прояви такої проблеми – навіть у смуглошкірих людей може з'являтися це непривабливе почервоніння після проведення часу під солцнем.

Щоб не страждати від таких проявів, дерматологи рекомендують користуватися сонцезахисним кремом. Робити це потрібно щодня перед виходом на вулицю, навіть в похмуру або прохолодну погоду. Але сонцезахисний крем може подразнювати шкіру з куперозом (розацеа), тому експерти рекомендують підбирати такі засоби дуже уважно. Так, вам найкраще підійдуть креми:

- з оксидом цинку, діоксидом титану або обома цими інгредієнтами;

- з силіконом (в складі він може називатися як диметикон або циклометикон);

- без ароматизаторів;

- широкого спектру захисту з фільтром SPF не менше 30.

4. Вибирати косметику для шкіри, що страждає від розацеі/куперозу

Якщо ви страждаєте від цієї неприємної проблеми, звичайна косметика може подразнювати вашу шкіру. М'яке, але ретельне очищення, зволоження і захист від сонця допоможуть знизити чутливість, але доглядаючу косметику краще все ж вибирати спеціалізовану – для шкіри з розацеа або куперозом.

Купуючи доглфядові продукти, лікарі радять уважно читати їх склад і уникати в ньому наступних компонентів: спирт, камфора, ароматизатори і віддушки, гліколева і молочна кислота, ментол, лаурилсульфат натрію, сечовина (карбомид).

Щоб зменшити подразнення, також намагайтеся віддавати перевагу кремам, а не лосьонам і гелям, і не користуватися тонізуючою косметикою.

5. Дбайливо доглядайте за своєю шкірою

Все, що поразнює вашу шкіру, може посилити прояви куперозу (розацеі). Тому також не потрібно терти або скрабувати шкіру. Це означає: ніяких мочалок для вмивання, спонжів або пілінгу.

Застосовуючи ці поради на практиці щодня, ви змусите свою шкіру почуватися комфортніше і виглядати набагато краще. Якщо ж вам не вдається підібрати косметику для шкіри з вашою проблемою, досвідчений дерматолог допоможе вам в цьому: він огляне вашу шкіру і порекомендує засоби, які найкращим чином підійдуть для вашої шкіри з її специфічними потребами.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас