Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Привчаємо малюка до ковдри після спального мішка

Привчаємо малюка до ковдри після спального мішка
 

Спальні мішки – дуже зручний і, мабуть, найбезпечніший вибір для немовляти. Та в міру його зростання і дорослішання ви зрозумієте, що малюк вже готовий спати в ліжку, а проти обмежуючого спального мішка починає протестувати. Проте крихітки не люблять серйозних змін – то як же привчити малюка спати під ковдрою після спального мішка?

Чи може малюк спати в спальному мішку в ліжечку?

Так, звісно. Це запобігає ризику їх випадання з ліжечок, а також ризик СРДС. Для більш дорослих діток, які «люблять» ходити по ночах або сплять неспокійно, мішок також стане відмінним вибором.

Якщо ваш малюк вже достатньо доросла, навчіть його самостійно лягати в мішок і вилазити з нього, щоб чадо мало можливість сходити вночі в туалет або встати з ліжка, прокинувшись вранці. Та рано чи пізно перейти на сон під ковдрою все одно прийдеться.

Як привчити дитину до ковдри після спального мішка?

Починаємо...

• Ми рекомендуємо починати перехід від спального мішка до ковдри в теплий сезон. Це допоможе уникнути ситуацій, коли дитина прокидається від того, що замерзла, а ковдра не забезпечує такого комфорту.

• Користуйтеся ковдрою або пледом під час відпочинку, коли дивитеся телевізор на дивані, граєте на підлозі тощо. Так цей предмет постілі стане чаду знайомим до того, як ви привчатимете його спати в постілі. Ковдра має стати для малюка тією самою річчю, яка асоціюється з комфортом, і в яку так приємно загорнутися ввечері.

• Почніть з того, щоб привчати малюка спати в тонкому спальному мішку і вкриватися додатково пледом. А як тільки він звикне до цього, пробуйте спати без мішка.

Як тільки дитина починає спати в ліжку...

• Познайомте малюка з подушкою, якщо ви до сих пір не зробили цього. Як правило, на подушках дітки сплять менш неспокійно.

• Заправляйте ковдру дитини з боків під матрац, щоб вона не сповзала вночі.

• Одягайте дитину в досить теплу піжаму, щоб їй не потрібна була надто велика і тепла ковдра. Піжама-комбінезон стане відмінним вибором після спального мішка.

Діти до 3 років дійсно можуть не розуміти концепції вкривання ковдрою, через що дитина може постійно розкриватися. Це не проблема, вона звикне і навчиться, а поки що одягайте її на нічний сон так, щоб їй не було холодно, навіть якщо ковдра опиниться на підлозі. Піжама-комбінезон допоможе згладити перехід від спального мішка до ковдри.

Що ще можна порадити?

Піжамки з вовни мериноса будуть особливо доречними в цей період, так як вони найбільш ефективно регулюють температуру тіла. У такій піжамі дитина навряд чи перегріється або замерзне. Крім того, допоможе і нічник – з ним малюкові буде простіше знайти ковдрочку і знову нею вкритися.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас