Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно вішати штори: поради дизайнерів

Як правильно вішати штори: поради дизайнерів
 

Красиві штори здатні вмить перетворити навіть найпростішу і найнуднішу кімнату. А багато хто скаже, що жоден інтер'єр не буде завершеним без стильних фіранок на вікнах. Та навіть найкрасивіші штори не дадуть потрібного ефекту, якщо їх повісити неправильно. Щоб уникнути поширених помилок, скористайтеся порадами дизайнерів!

Встановлюємо карнизи

Найскладніше в тому, щоб правильно повісити штори – це вирішити, де розмістити карниз. Це рішення повинно залежати від декількох факторів, включаючи форму вікна, вид штор (жалюзі, ролетів) і висоту стелі.

Як висота стелі впливає на розташування карнизу?

Ці прості поради допоможуть вам вибрати правильну висоту, на якій варто розмістити карниз:

• Для стандартних штор, які висять по обидві сторони від вікна, карниз зазвичай розташовують посередині між верхньою межею вікна і стелею.

• Якщо у вас арочні стелі, розміщуйте карниз на висоті 10-15 см над вікном.

• Незалежно від висоти стелі, мінімальна відстань від верхньої межі вікна до карниза – 5 см.

• Якщо ви хочете створити ілюзію висоти, закріпіть карнизи прямо під стелею.

Всі ці правила стосуються й арочних вікон також.

Якої ширини має бути карниз?

Щоб штори виглядали гармонійно, а вікна здавалися ширшими, скористайтеся наступними порадами:

• Стандартна відстань від краю віконного прорізу до кінчика карниза (не рахуючи декоративні елементи) – від 10 до 25 см, адже в денний час штори в основному будуть відкриті.

• Щоб створити ілюзію більш широких вікон, виберіть ширший карниз, залишивши з боків від вікна максимальний запас – по 40 см.

А що на рахунок ширини штор?

Важливе значення має розмір штор – їх ширина і довжина. Залежно від особливостей свого інтер'єру, ви можете вибрати як стандартні рішення, так і замовити пошиття штор за індивідуальними розмірами. У будь-якому випадку, користуйтеся наступними рекомендаціями фахівців:

• У більшості випадків ідеальним рішенням стануть штори, які ледь торкаються підлоги. Але їх довжина, знову ж таки, буде залежати від того, де ви розташуєте карниз. Якщо ви купуєте готові штори, прораховуюйте місце розміщення карнизу залежно від них. Якщо ж ви замовляєте штори за індивідуальним дизайном, спочатку вирішіть, де буде карниз, а потім прораховуйте довжину штор.

• Для традиційних, формальних інтер'єрів розгляньте, як варіант, штори, які на кілька сантиметрів лежать на підлозі. Зараз це не дуже поширене рішення, але в деяких випадках воно здатне додати інтер'єру ще більше розкоші.

• Не варто вибирати штори, які не дістають до підлоги більше ніж на пару сантиметрів – вони зроблять стелі візуально нижчими.

• Щоб штори виглядали пишними, їх загальна ширина має бути не менш ніж в два рази ширшою за карниз.

Пам'ятайте, що всі тканини по-різному виглядають на вікнах, тому ширина тонких штор може бути і ще більшою, а щільних – трохи меншою.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас