Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ознаки, які скажуть про те, що вам пора замінити свої вікна

Ознаки, які скажуть про те, що вам пора замінити свої вікна
 

Як і все в цьому житті, ваші вікна будуть старіти і зношуватися з часом. Якісні віконця протримаються набагато довше, але ніщо не вічне. Тому рано чи пізно ви почнете помічати ознаки, які скажуть про те, що вам пора задуматися про покупку нових вікон.

Як часто потрібно міняти металопластикові вікна?

В середньому термін служби вікон ПВХ з однокамерним склопакетом (два скла) становить 20 років. Проте цей показник варіюється, в залежності від їхньої якості і правильної установки. Так, замовляючи вікна тут - https://stekloplast.ua/windows, ви отримаєте гарантію на 5 років, але прослужать вони, звичайно ж, довше. Та у вас може бути ситуація, коли ви купили приміщення вже з вікнами або раніше встановили вікна ПВХ, але досить дешеві і низькоякісні. У будь-якому випадку, вам варто знати, коли потрібно замінити їх на нові.

Коли старі вікна варто замінити на нові?

1. Вікна впускають протяги і холодне повітря

Це, мабуть, найважливіша ознака того, що вікна вже не виконують свою основну функцію, і прийшов час їх оновити. Якщо у вас вікна з одним склом, їх безперечно варто замінити склопакетом на два або три скла (в залежності від потреб вашого приміщення). Але і вікна ПВХ з двома стеклами можуть втрачати свої властивості з часом, наприклад, якщо навколо склопакета розсохлася резинка. У будь-якому випадку, якщо віконця не забезпечують необхідної теплоізоляції, їх краще замінити новими.

2. Видимі пошкодження

Вашим віконцям доводиться багато витримувати, тому не дивно, що з часом на них можуть з'явитися потертості, подряпини, плями і інші ознаки зносу. Тим не менш, це не страшно, тому що всі ці косметичні недоліки можна видалити. А ось якщо рама вікна тріснула або починає гнити, вікно потрібно замінити, інакше воно нашкодить вашому дому. Волога і цвіль – дуже неприємні проблеми, які можуть вплинути не тільки на естетичну складову інтер'єру, але і на здоров'я людей, які там регулярно знаходяться.

3. Конденсат

Конденсат – поширена проблема, в тому числі і з ПВХ вікнами. Причому ця волога, що накопичується на стеклах, також може нашкодити вашому дому. Якщо конденсат збирається на зовнішній поверхні скла (до якої ви можете доторкнутися), то проблема, швидше за все, в поганій вентиляції. Встановлення більш якісних вікон в цьому випадку також може допомогти. Якщо ж крапельки вологи накопичуються між стеклами, це говорить про те, що вікно зіпсувалося і більше не забезпечує тієї самої теплоізоляції. В цьому випадку віконце обов'язково потрібно замінити,

4. Вікна не відкриваються/закриваються так, як повинні

Вікна, які важко відкриваються і закриваються, вже не працюють належним чином. Ця ознака говорить про те, що їх пора міняти. Адже це не тільки дуже незручно і дратує, але і може бути небезпечним, якщо в будинку живуть дітки або домашні вихованці.

Хороші, справні вікна – запорука вашого комфорту і безпеки. Вони забезпечать тепло і шумоізоляцію, захистять від алергенів, пилу, цвілі і зайвої вологості, зроблять будинок безпечним для вас і вашої малечі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас