Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як бабусям і дідусям активніше брати участь у житті своїх онуків?

Як бабусям і дідусям активніше брати участь у житті своїх онуків?
 

Ваші бабусі-дідусі напевно люблять побалувати малюка іграшками, солодощами і увагою... але цим же вони можуть негативно впливати на виховання дитини.

Це вічна проблема – бабусі й дідусі балують онуків (наприклад, дозволяючи їм їсти солодощі перед їжею). Та в сучасних умовах все змінюється, і батьки мами або тата стають справжніми помічниками у вихованні та розвитку дитини. Хочете, щоб бабусі-дідусі активніше брали участь в житті дитини і робили це з користю для малюка? Наші поради стануть вам у нагоді.

Як бабусям і дідусям активніше брати участь у житті своїх онуків?

1. Замість нянечки

Ваші батьки можуть сидіти з вашою дитиною, коли вам потрібно відлучитися, або брати її на ніч. Але багато сучасних сімей йдуть далі і наймають бабусь-дідусів в якості повноцінних нянь. Проте в цьому випадку, як і зі сторонньою нянею, вам потрібно обговорити всі умови, правила і кордони, відкрито про все поговорити, щоб потім ні у кого не було претензій. Все ж ви – сім'я, і повинні працювати в команді!

2. Допомога в непередбачених ситуаціях

Таку ситуацію легко уявити: 3 година ночі, і ви не знаєте, що зробити, щоб малюк перестав плакати. Кому ви відразу ж зателефонуєте? – Звичайно, мамі або свекрусі. Так робить більшість молодих батьків, особливо, коли сімейному лікареві зателефонувати неможливо. Ваші батьки напевно проходили через все це, у них є досвід, а також розуміння особливостей вашої дитини і можливих проблем.

3. Ігри та розваги

Бабусі й дідусі можуть водити чадо на ігровий майданчик, на прогулянку в парк, читати з малюком, малювати, готувати і т.д. Все це необхідно для фізичного і когнітивного розвитку крихітки. Навіть якщо ви зараз живете в різних містах зі своїми батьками, багато таких активностей можна реалізувати і дистанційно, завдяки сучасним додаткам для відео дзвінків. Ваша дитина проводитиме час цікаво і з користю, а у вас з'явиться можливість зайнятися своїми справами.

4. Корисне спонсорство

Безумовно, нові іграшки, солодощі і походи в парки атракціонів подобаються малюкові. Але бабусі-дідусі можуть витратити ті ж гроші на щось більш практичне, що принесе довгострокову користь дитині. Це може бути як коляска, автокрісло або меблі, так і внески на депозит або страхування крихітки. Таке спонсорство стає все більш популярним в наш час, і користь від нього для молодої сім'ї, і дитини зокрема, важко переоцінити.

5. Знайомство з родоводом

Ваші бабусі-дідусі напевно знають безліч цікавих історій про всіх членів вашої родини, в тому числі і тих, яких вже не пам'ятаєте ви. Вони можуть познайомити дітлахів з родоводом і розповісти більше про предків і живих родичів. Такі історії стануть чудовою альтернативою казкам, адже кожен з нас повинен знати своє коріння.

А як активно ваші бабусі-дідусі беруть участь в житті вашої дітвори?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас