Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Хеллоуїн 2020: як святкувати в умовах карантину?

Хеллоуїн 2020: як святкувати в умовах карантину?
 

Листя на деревах змінює колір, а повітря стає дійсно прохолодним. Це означає, що Хеллоуїн вже зовсім на носі. Але і карантин, пов'язаний з COVID-19, на жаль, до сих пір з нами. Як же святкувати Хеллоуїн в таких умовах?

Хотіти «нормального» - це нормально

Це природно, що і в цьому році нам хочеться яскравих і страшних вечірок, декору, веселих конкурсів і прикольних костюмів (як дитячих, так і дорослих), якими можна похвалитися перед оточуючими. І ще більше цього почуття «нормальності» потребує малеча.

Поясніть дітям, що ми наразі не можемо повернути все, як раніше. Але ми можемо пристосуватися до нових умов – придумати нові традиції та ідеї святкування. Адже та ж захисна масочка може стати дуже доречною частиною костюма, чи не так?

Чи варто брати участь в масових святкуваннях Хеллоуїна?

Тут треба думати локально. В якій зоні зараз знаходиться ваш регіон? Наскільки великий ризик заразитися саме для вас? Відповідь на це питання залежатиме від безпосередньої ситуації з поширенням COVID-19 в вашому місті на кінець місяця, від вашого здоров'я і здоров'я малечі, від того, наскільки в вашому місті (або на запланованому заході) дотримуються вимог карантинної безпеки і т.д.

Але пам'ятайте про те, що це не тільки ваше свято, а значить, вам потрібно ще й обговорити все з дітворою. Дітлахам важливо відчувати незалежність і контроль над ситуацією. Тому сядьте разом і поговоріть про те, хто чого очікує від цього Хеллоуїну, що для кого важливо, знайдіть компроміс, який влаштує всіх і буде здоровим і безпечним рішенням.

Чи захищатиме маска від костюма?

У багатьох людей виникають питання щодо масок. Наприклад, чи буде маска від костюма захищати так само? – Так, буде, якщо це буде тряпчана маска з дихаючої тканини в 2-3 шари. Решта масок не забезпечать захисту, тому краще все ж захисну маску стилізувати під костюм.

Пам'ятайте: Не можна одягати маску костюма на тряпчану маску – це дуже небезпечно ризиком удушення або кисневим голодуванням.

Хеллоуїнські пригоди: про що не слід забувати?

• Під час карантину краще все ж вибирати події на відкритому повітрі, ніж збиратися на вечірки в приміщеннях.

• У будь-якому випадку в місцях скупчення людей варто намагатися дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 м.

• Озбройтеся масками і антисептиком. Маски візьміть і запасні – на всякий випадок. А антисептиком не забувайте користуватися регулярно.

• Пам'ятайте про те, що це ще й сезон застуд і грипу, про які багато хто забув, адже зараз вся увага – на COVID-19.

Ви все ще можете святкувати і веселитися

Ми не знаємо, як довго будемо страждати від COVID-19, та це не означає, що ми не можемо святкувати і веселитися. Робіть це з розумом і підходьте до питання креативно. Ніхто не очікував такого, але імпровізуючи, ми можемо вийти з будь-якої неприємної ситуації!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас