Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як підтягнути шкіру живота після вагітності?

Як підтягнути шкіру живота після вагітності?
 

Перше, на що багато молодих мам звертають увагу після пологів – це животик. Навіть після народження малюка він залишається опуклим, а шкіра на ньому стає дуже в'ялою. Тому абсолютно не дивно, що практично кожна новоспечена матуся починає замислюватися про те, як привести свій животик в порядок, і зробити це якнайшвидше.

Чому животик залишається після пологів?

Під час вагітності м'язи черевної порожнини розтягуються і послаблюються, до них додаються накопичений жировий прошарок і розтягнута шкіра живота. Все це створює «ефект сумки кенгуру» або такого собі «післяпологового мішка». У деяких жінок він сам зникає з часом, у інших на боротьбу з ним йде пара місяців, у третіх він в якійсь мірі залишається на все життя.

Як підтягнути шкіру живота після пологів?

Звичайно ж, процес відновлення шкіри після вагітності не варто пускати на самоплив. Ви багато що можете зробити, щоб посприяти вирішенню проблеми: від косметологічних процедур, до внесення деяких змін в свій спосіб життя і харчування. Яких саме?

Пийте більше води – вона зволожує шкіру і робить її більш еластичною. Регулярне споживання H2O – відмінний спосіб зробити шкіру більш підтягнутою і здоровою, а також спалити зайві калорії.

Годуйте грудьми – коли мама годує грудьми, її організм витрачає чимало калорій на вироблення молока, що допомагає швидше схуднути після вагітності. Доведено, що годуючі мами худнуть швидше, ніж мами малюків-штучників.

Налягайте на білкову їжу – білок допомагає м'язам рости. Крім того, він же допомагає виробляти колаген, необхідний шкірі. Кількість необхідного білка залежатиме від вашої ваги і рівня активності, але в середньому жінці потрібно хоча б 50 грам білка на день.

Робіть пілінг – це ще один хороший спосіб зробити шкіру більш пружною. Скрабування шкіри стимулює кровоток і оновлює шкіру, роблячи її більш здоровою і еластичною.

Спробуйте користуватися спеціальними кремами – продукти з колагеном і вітамінами K, C, E, і A допоможуть ущільнити розтягнуту шкіру. Наносячи такий крем, гарненько масажуйте шкіру, щоб посилити кровообіг і надати їй тонус. Робіть це хоча б два рази на день.

Спробуйте силові тренування, але тільки тоді, коли ваш організм відновиться і лікар дозволить тренуватися. Силові тренування допоможуть привести в тонус абдомінальні м'язи і позбутися зайвого жирку.

Зберігайте спокій і позитивний настрій – не гарячіться через те, що не можете швидко позбутися післяпологового живота. На це потрібен час, і повільне схуднення буде більш ефективним і корисним, ніж швидке. Тому навчіться розслаблятися і не переживати через дрібниці.

Спробуйте салонні процедури – обгортання допомагають зробити шкіру більш щільною і еластичною, але цей ефект тимчасовий. Для перманентного результату ви можете спробувати одну з процедур з підтяжки шкіри живота, але попередньо проконсультуйтеся зі своїм лікарем і фахівцем, який буде виконувати процедуру.

А чого варто уникати в боротьбі з післяпологовим животиком?

Боротьба з післяпологовим животиком – повільний процес, який вимагає послідовності і терпіння. Тому не варто сідати на жорсткі дієти – вони дадуть швидкий результат, але нестійкий, а також можуть нашкодити вашому здоров'ю та здоров'ю малюка, якого ви годуєте. Крім того, щоб шкіра була більш підтягнутою, краще худнути поступово.

Уникайте соляріїв, так як вони можуть пересушити шкіру і пошкодити її. А також відмовтеся від мила і гелів для душу з сульфатами, так як вони можуть подразнювати шкіру і також пересушувати її.

Пам'ятайте про важливе

Якщо шкіра на животі підтягується не так швидко, як хотілося б, не впадайте у відчай. Пам'ятайте про те, що ви виношували нове життя протягом 9 місяців. Дотримуйтеся здорового раціону, тренуйтеся по можливості, і скоро ви повернетеся в форму!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас