Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Парфуми для немовлят: що варто знати молодій мамі

Парфуми для немовлят: що варто знати молодій мамі
 

З появою малюка з приводу багатьох продуктів у молодої мами виникає питання про те, наскільки це безпечно для крихітки. І парфумерія для найменших є одним з найбільш спірних і специфічних продуктів. Тому сьогодні в статті ми поділимося з вами думкою експертів про те, чи може бути корисною парфумерія для немовлят вашому малюкові, і чи варто її купувати.

Переваги парфумерії для немовлят

1. Пам'ятний аромат. У всіх нас певні аромати викликають ті чи інші спогади. Вибравши парфум для крихітки, ви звикнете до нього, а роки потому будете згадувати цей ніжний час, почувши подібні нотки.

2. Стимуляція нюху. Це – ще одна причина час від часу користуватися парфумами для немовлят. Новий аромат буде стимулювати розвиток нюху у дитини.

3. Матусям це подобається. Ніхто не сперечається з тим, що немовлята самі по собі пахнуть чудово. Але в особливих випадках багатьом мамам подобається злегка надухати дитину. Тим більше що аромати парфумів для найменших дуже делікатні і ненав'язливі.

Як користуватися парфумерією для немовлят?

Експерти рекомендують наносити дитячу парфумерію на область за вушками або на шию дитини. І тут важливо не переборщити: чим менше, тим краще.

А ось, як ще можна використовувати парфуми для немовлят:

Для себе. Ви можете і самі користуватися дитячим парфумом. По-перше, ви можете пахнути однаково з малюком, що також подобається деяким мамам. По-друге, якщо аромат подобається дитині, ви можете наносити його на груди під час годування і не тільки, щоб зміцнити зв'язок між вами.

Для дитячої кімнати. Парфуми для немовлят можна використовувати і для додавання особливого аромату дитячій кімнаті. Він безпечний, і його можна розпорошувати як в повітрі, так і наносити на дитячий одяг, ковдрочки і постільні приналежності.

Для більш дорослих дітлахів. Парфумерію для немовлят можна використовувати і коли дитина підросте, а також на його старших братиках і сестричках. Адже всім дітлахам подобається духатися, як дорослі.

Часті питання про парфумерію для немовлят

1. Чи можна наносити парфум на немовля?

Мабуть, це найважливіше питання, яке цікавить кожну маму. Відповідь – так, можна, якщо ви купуєте парфумерію саме для немовлят (а не просто дитячу). Вона виготовляється з натуральних і безпечних інгредієнтів і строго перевіряється, перш ніж поступити в продаж. Щоб бути впевненою у безпеці продукту для крихітки, прочитайте його склад і відгуки про нього на незалежних джерелах.

2. Чи можна користуватися парфумерією для немовлят під час грудного вигодовування?

Так, можна нанести зовсім трішки парфумів для немовлят на груди під час годування, щоб малюк отримував ще більше задоволення від процесу.

3. З чого роблять парфумерію для немовлят?

Якісна парфумерія для найменших виготовляється з натуральних, переважно рослинних інгредієнтів і не містить в складі спирту та інших небезпечних для немовляти речовин.

4. Які інгредієнти парфумерії небезпечні для немовлят?

Безпека – найголовніше, коли мова йде про ваше маля. Тому при виборі парфумерії для крихітки слід ретельно вивчити її склад на наявність шкідливих компонентів. Зверніть увагу на наявність можливих алергенів (це індивідуально для кожної дитини), а також наступних інгредієнтів:

Парабени - вони використовуються в якості консервантів. У деяких продуктах вони необхідні, але чим більше їх впливу піддається шкіра, тим сильніше вона від них страждає.

Феноксіетанол використовується, як стабілізатор в парфумерії. Він може бути небезпечним при ковтанні, вдиханні і навіть вбиранні через шкіру. При частому використанні він може нашкодити не тільки шкірі, але і загальному здоров'ю крихітки.

Спирт хороший для очищення поверхонь і обробки ран, але він подразнює шкіру (у деяких навіть є алергія на нього). А тепер уявіть, як він вплине на ніжну шкіру малюка – ви не знаєте, як вона відреагує. Крім того, вдихати постійно і злизувати його немовлятам також не дуже корисно.

Отже, парфумерія для немовлят може допомогти в розвитку їхнього нюху і зміцнити зв'язок між мамою і дитиною. Але вам важливо вибирати її з особливою уважністю, ретельно проглядаючи склад на наявність алергенів і шкідливих хімічних сполук.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас