Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

7 сніданків, які діти можуть готувати собі самі

7 сніданків, які діти можуть готувати собі самі
 

Навіть дитячі ручки здатні допомогти вам на кухні і заощадити настільки дорогоцінний час вранці. Крім того, самостійне приготування сніданку дитиною буде вчити її відповідальності і незалежності. Лише витративши небагато часу на вихідних, ви можете позбавити себе необхідності готувати сніданки дітям в робочі дні. І наші ідеї допоможуть вам в цьому!

Що дітлахи можуть самі приготувати собі на сніданок?

Ідея 1: Йогуртове парфе
сніданки що можуть приготувати діти
Купіть або приготуйте порційні йогурти, а в холодильник (в зоні досяжності дитини) поставте нарізані фрукти або баночку з варенням/джемом. Запасіться також гранолою. Все, що потрібно буде малюкові – це покласти в стакан фрукти (варення, джем) і гранолу, а потім просто залити йогуртом.

Ідея 2: Тости та сендвічі
сніданки що можуть приготувати діти
Дитина цілком здатна приготувати собі смачний бутерброд. Залежно від того, що полюбляє ваша малеча, ви можете з вечора заготовлювати в холодильнику нарізку сиру і м'яса або ковбаси, нарізані овочі і фрукти, арахісове масло, джем, вершковий сир тощо. А також подбайте про те, щоб на ранок був в запасі нарізаний хліб.

Ідея 3: Кукурудзяні пластівці та інші сухі сніданки
сніданки що можуть приготувати діти
Вони насправді можуть бути корисними, якщо ви будете уважно читати їхній склад. Плюс, дитина зможе вранці і без вас насипати улюблені пластівці або подушечки в тарілку і залити молоком, соком або йогуртом. А діти постарше зможуть ще й підігріти молоко в мікрохвильовій печі.

Ідея 4: Зварені в круту яйця
сніданки що можуть приготувати діти
На перший погляд, це не найсмачніша їжа, та деякі дітки лопають їх з величезним задоволенням. Плюс, зварені заздалегідь і нарізані яйця можна додавати до сендвічів та салатів (якщо ви підготуєте і нарізку овочів). Просто спробуйте, можливо, все набагато простіше, ніж вам здається.

Ідея 5: Каші миттєвого приготування
сніданки що можуть приготувати діти
З ними впорається практично будь-який школяр. Такі каші продаються в порційних пакетиках – потрібно лише висипати вміст пакету в тарілку, залити молоком і поставити в мікрохвильовку. Ви можете вибирати каші з різних злаків і з самими різними смаками, а також з вечора готувати нарізку фруктів або горіхи, щоб малюк міг додати їх до свого сніданку.

Ідея 6: Заморожені вафлі і панкейки
сніданки що можуть приготувати діти
Ви можете купити готові напівфабрикати або приготувати їх самостійно. А малюкові потрібно буде лише розігріти вафлі або млинці в мікрохвильовці і полити медом або улюбленим варенням.

Ідея 7: Заздалегідь приготовані кексики або пиріг
сніданки що можуть приготувати діти
Ви можете спекти на вихідних кекси, пиріг або приготувати іншу улюблену випічку для своєї дітвори. Головне – упаковуйте її в герметичні пакети та залишайте в зоні досяжності дитини. Так вона зможе лише налити собі молока, дістати смаколик і відмінно поснідати.

А як снідає ваша малеча?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас