Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чим зайнятись з малечею в карантин: варіанти творчості у домашніх умовах

Чим зайнятись з малечею в карантин: варіанти творчості у домашніх умовах
 

З новою хвилею карантинних обмежень ми знову опинились в умовах, коли діти цілодобово знаходяться вдома, а батьки шукають способи для їх цікавого навчання, розвитку та дозвілля. Ми вирішили трошки полегшити вам життя та підготували ідей, які допоможуть впоратись з нудьгою та корисно провести час з малечею. У цій підбірці ми намагались зібрати для вас рецепти та ідеї, які легко втілити у життя у домашніх умовах.

1. Якщо закінчився пластилін

Так, ми знаємо як часто можна потрапити у ситуацію, коли після активної роботи з пластиліном, він перетворився у сіро-буро-малинову масу і дитина відмовляється надалі з ним бавитись. У такому випадку приготуйте для малечі замінник – тісто «плейдо». Ось рецепт:

- 1 склянка борошна;
- 1 склянка крохмалю (картопляний або кукурудзяний);
- 2 ст. ложки рослинної олії;
- 1 склянка окропу;
- 2 ст. ложки лимонного соку;
- харчовий барвник.
чим зайняти дитину на карантині
Змішайте крохмаль, борошно та рослинну олію. У посуд з окропом додайте декілька крапель барвнику та лимонний сік. Змішайте усі інгредієнти та вимісіть тісто на рівній поверхні. Якщо тісто липке - додайте ще борошна.

2. Слайм без шкідливих добавок

чим зайняти дитину на карантиніБільшість слаймів виготовляються з використанням штучних барвників та тетраборату натрію, який не так і легко знайти. Пропонуємо вам альтернативний рецепт, який ви легко приготуєте разом з малечею. Нам знадобиться:

- 4 склянки очищеного піску;
- 2 склянки картопляного крохмалю;
- 1 склянка води.

У одній тарі змішайте крохмаль, пісок та невелику кількістю води. Аби суміш не була надто рідкою не використовуйте усю воду одразу.

3. Іграшки своїми руками

У мережі існує силенна купа порад, як виготовити іграшки своїми руками. Фахівці рекомендують використовувати підручні речі, залишки побутових предмети та продукти харчування. Але зізнайтесь - як надовго ваші дітлахи залишають такі іграшки, а скільки часу ви потім витрачає на прибирання дрібних елементів, ясі розсипаються по усьому дому? Аби іграшка надовго поселилась у вашому домі, і при тому була виготовлена своїми руками – використовуйте набори для творчості. Один з таких можна придбати у магазині «Лавка художника». На період локдауну товари з магазину можна замовити на сайті https://paint.dn.ua/ з доставкою додому.
чим зайняти дитину на карантині

4. Розробіть власний адвент-календар

Дуже популярні останнім часом адвент-календарі, почали випускати майже усі відомі бренди, але що вам заважає зробити такий календар самотужки і наповнити його тими елементами, які будуть радувати саме вашу сім’ю.

Якщо ваша малеча не може дочекатися теплої весни, чи свого дня народження - зробіть тематичний календар, аби очікування було більш приємним. За основу можна взяти втулки від туалетного паперу, або сірникові коробки (як показано на фото).
чим зайняти дитину на карантині
У якості сюрпризів-подарунків відмінно підійдуть маленькі печивка, шоколадки, цукерки, прикраси для волосся, наліпки, елементи для дитячих наручних браслетів (які буде цікаво поступово збирати), канцелярія (ластик у формі тваринки, яскрава точилка та ін.) та інші дрібнички, які полюбляють ваші діти.

чим зайняти дитину на карантиніА завдання для отримання сюрпризу можуть бути наступними: спекти всією сім'єю печиво; зібрати трохи іграшок і передати їх до дитячого будинку; намалювати листівки усім рідним і друзям, аби і їх розважити на час карантину; прочитати книгу, або вивчити певну кількість літер, поприбирати у своїх кімнаті; виростити рослинку з насіння.

Сподіваємось, що наші поради допоможуть вам веселіше проводити час вдома. А після локдауну будемо з нетерпінням чекати на вас на безкоштовних майстер-класах для діток у маркет-моллі Даринок, який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Біломорська, 1.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас