Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Великодня творчість з дітьми: крашанки із солоного тіста

Великодня творчість з дітьми: крашанки із солоного тіста
 

Великдень вже не за горами, і зараз – саме час зайнятися тематичною творчістю і декором з малечею, почати знайомити її з ідеологією цього світлого свята і заряджатися його настроєм! Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати виготовити яскраві крашанки з солоного тіста, якими можна прикрасити великоднє деревце і весь будинок. А також такі поробки можуть стати хорошою ідеєю подарунка близьким і рідним людям до Великодня.

Поробки з дітьми на Великдень: крашанки з солоного тіста

Багато батьків знають про те, що солоне тісто – прекрасний матеріал для ліплення і творчих занять з дітьми. А якщо його спекти, воно стає дуже твердим і може зберігатися роками. Більш того, його можна навіть розфарбовувати, що робить його ідеальним матеріалом і для пасхальних поробок.

поробки на Великдень з дітьмиДля приготування тіста вам знадобиться:

- 1 склянка борошна;
- ½ склянки солі;
- ½ склянки води.

Для виготовлення поробок також будуть потрібні:

- скалка для розкочування тіста;
- формочка у вигляді яйця, щоб вирізати крашанки з тіста;
- соломинка, щоб проробляти дірочки в крашанках;
- пергамент для випікання;
- акрилові фарби і пензлики;
- прозорий лак для покриття поробок (за бажанням);
- мотузочки або стрічки.

1. Робимо заготовки з солоного тіста. Змішайте разом всі інгредієнти до отримання однорідного тіста. Воно стане м'якшим, якщо ви вимісите його додатково пару разів. Розкочуйте коржі, товщиною близько 5 мм і вирізайте з них заготовки в формі великодніх яєць. Проробіть в кожній з них дірочки під мотузку або стрічку за допомогою соломинки і викладіть на пергамент. Випікайте заготовки протягом 2 годин при температурі близько 120℃.

2. Декоруємо великодні яйця з солоного тіста. Коли заготовки спеклися, гарненько підсушилися і охололи, їх можна розфарбовувати. За допомогою акрилових фарб ви можете прикрасити їх, як завгодно! Ми рекомендуємо спочатку нанести фоновий колір, гарненько просушити крашанку, а потім зверху наносити декоративний візерунок. Якщо ви хочете скоротити цей час, спробуйте скористатися фарбою з балончика.

Якщо ви хочете далі наносити блискітки або ще якийсь декор, або якщо вам хочеться, щоб ці великодні прикраси прослужили довше, покрийте їх прозорим лаком. А коли все остаточно висохне, протягніть мотузочки або стрічки в отвори і розвісьте яскраві крашанки на пасхальному деревці або по всьому будинку.

Ідею взято з сайту designmom.com

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас