Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як отримувати ще більше користі від їжі з доставкою

Як отримувати ще більше користі від їжі з доставкою
 

Всі ми час від часу дозволяємо собі розслабитися і насолодитися смачною їжею з доставкою. Та на жаль, далеко не вся вона корисна, а деякі з цих страв можна назвати відвертим фаст-фудом. У такій їжі немає нічого поганого, якщо балувати себе нею лише з особливих приводів. Та все ж, якщо навіть в таких випадках ви хочете зробити більш корисний вибір, вам будуть доречні наші поради.

Суші, піца, гамбургери, китайська кухня і салати – ми розглянемо найпопулярніші страви, які замовляються з доставкою, і розповімо, як ви можете отримати від них більше користі.

Суші

Суші – дуже популярна їжа з доставкою, та ще й неймовірно смачна. Лише поглянувши на меню від Baker Brothers, выдразу ж хочеться побалувати себе японським делікатесом. Крім того, суші ще й корисні! Проте вони можуть бути набагато більш калорійними, ніж ви думаєте.

Темпура, майонез, спайсі соус, авокадо – все це додає чимало калорій страві. Плюс рис – в суші він такий смачний, що ми легко можемо з'їсти його більше, ніж зазвичай кладемо на тарілку. Щоб зробити максимально здоровий вибір, не замовляйте занадто великі порції, а також постарайтеся відмовитися від вищезазначених інгредієнтів і намагайтеся налягати на легкі роли з рибою і овочами. Також можна замовити менше суші, а доповнити їх салатом з водоростей – вони також неймовірно корисні.

Бургери

Самі по собі бургери не такі погані. Якщо ви замовляєте бургер в хорошому місці, де готують з якісних і свіжих продуктів, він може стати повноцінною стравою: зернові, м'ясо, овочі – в ньому є все.

Але якщо ви хочете отримати ще більше користі від бургера, намагайтеся робити вибір на користь цільнозернової булочки і додавайте до нього побільше овочів. А ось відмовитися варто від зайвого шматочка розплавленого сиру, майонезу, бекону, цибулі у фритюрі і картоплі фрі. Так само, як і з суші, не варто замовляти збільшені порції (XL, мега бургер і т.д.) – доповніть невеликий бургер свіжим і соковитим салатом.

Сюрприз! Вегетаріанські бургери далеко не завжди більш корисні. У них зазвичай додається більше сиру, соусів і навіть інгредієнти, приготовані у фритюрі (наприклад, фалафель, цибуля чи картопля).

Піца

Піца також може бути здоровою стравою, якщо не переїдати і правильно вибирати її. Так, нормальною порцією буде одна середня піца на двох або половина великої. Тому завжди замовляйте піцу лише в компанії, а для маленької домашньої вечері вистачить і однієї середньої. Якщо не впевнені – доповнюйте замовлення легким салатом.

Щоб зробити свою піцу більш здоровою, обирайте найтонший коржик з можливих, не додавайте сир або ковбаски в бортики і відмовтеся від додаткового сиру в піці. Що ж стосується начинки – налягайте на овочі і нежирні сорти м'яса, рибу і морепродукти. А ось від важких жирних соусів на додаток до страви також варто утриматися.

Китайська їжа

Смажений і паровий рис, риба на пару і гарячі ароматні супи – завжди хороший вибір. Вибираючи страви китайської кухні, намагайтеся лише відмовлятися від їжі, приготовленої у фритюрі. Якщо ви стежите за кількістю споживаного натрію, вам не варто налягати на страви, в яких дуже багато соусу. В решті ж китайські страви дуже непоганий вибір як для обіду або вечері з доставкою.

Салати

Салати на основі листових овочів стануть чудовим вибором. Віддавайте перевагу свіжим зеленим салатам, в яких якомога більше різнокольорових інгредієнтів. А ось від варіацій на основі картоплі, як і від майонезних салатів краще відмовитися. Намагайтеся вибирати страви з легкими заправками на основі рослинних олій і/або оцтів. Салати з водоростей – також дуже корисний вибір, так як вони насичені йодом.

В принципі, при виборі їжі з доставкою діють ті ж самі принципи здорового харчування, яких ми намагаємося дотримуватися в повсякденному житті. Не налягайте на калорійний фаст-фуд, намагайтеся збалансувати свої страви і контролюйте порції – так ви будете отримувати від улюблених страв не тільки задоволення, але й користь!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас