Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати сонцезахисний крем для дитини – поради дерматологів

Як вибрати сонцезахисний крем для дитини – поради дерматологів
 

Відпочинок на пляжі, пікніки в парку, поїздки на природу і всілякі літні активності – так, ми насолоджуємося теплим сезоном, як можемо! Малеча особливо любить проводити час на свіжому повітрі в літні місяці, тому хороший сонцезахисний крем і правильне його використання стають необхідністю. Але як вибирати такі засоби для дітвори?

Звичайно, всі ми чули про шкоду ультрафіолету і необхідність користуватися сонцезахисним кремом щодня. Але при всьому бажанні захистити шкіру дитини від агресивного сонця, ми не хочемо наносити на неї що попало.

Як вибрати хороший сонцезахисний крем для дитини?

Незалежно від віку дитини, завжди вибирайте сонцезахисні продукти широкого спектру – тобто ті, що блокують і UVA, і UVB промені. Перші викликають передчасне старіння шкіри і збільшують ризик розвитку меланоми, другі ж стають причиною сонячних опіків. При цьому фактор SPF в даних засобах повинен бути не менше 30.

Для відпочинку на пляжі, біля басейну або інших активностей на свіжому повітрі за участю води вибирайте водостійкий крем від сонця. При цьому ви повинні розуміти, що нанесений засіб буде стійким до вологи протягом 40-80 хвилин, після чого його потрібно буде наносити повторно.

Якщо ж говорити про тип сонцезахисної косметики, яку краще купувати дітлахам, то дерматологи тут сходяться на думці, що краще вибирати формули з мінеральними (фізичними) фільтрами, а не хімічними.

• По-перше, фізичні фільтри, такі як оксид цинку, блокують повний УФ-спектр (на відміну від хімічних).

• По-друге, мінеральні сонцезахисні продукти не вбираються так в шкіру, як хімічні, тому менше схильні подразнювати її. А ще вони більш екологічні.

Спреї більш популярні серед підлітків і дорослих, але дерматологи все ж рекомендують вибирати сонцезахисні засоби у вигляді кремів і лосьйонів. Наносячи спрей, легко вдихнути цю хімію, плюс, складніше контролювати кількість нанесеного захисту. З кремами все простіше і безпечніше – їх легко наносити на шкіру рівномірним шаром.

Як користуватися дитячим сонцезахисним кремом?

Наносити сонцезахисний засіб на дитину повинен дорослий – дитина просто не намаже його так ретельно і рівномірно, як потрібно. Наносіть близько ½ чайної ложки крему на обличчя дитини і близько 30 грамів – на тіло. При цьому не забувайте наносити його повторно кожні 2 години або частіше, якщо малеча купається або пітніє.

Деякі підлітки і молодь нехтують сонцезахисними засобами або наносять їх в занадто малих, неефективних кількостях, щоб уникнути зайвого блиску на шкірі. В такому випадку вам потрібно пояснити своїй дорослій дитині, наскільки важливо захищати шкіру від ультрафіолету, і спробувати продукти різних брендів, щоб знайти той, який підходить.

Безпека дитини під сонцем

Великою помилкою є те, що використання лише сонцезахисного крему для дітей достатньо. Але ви не повинні забувати про важливість головних уборів (особливо кепок і капелюхів) і легкого, але закритого одягу. Намагайтеся не бувати з дітлахами на вулиці в пікові години і завжди шукайте тінь, коли відпочиваєте всією сім'єю в сонячну погоду.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас