Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 причин дозволити дитині вибирати собі одяг самостійно

5 причин дозволити дитині вибирати собі одяг самостійно
 

Все ще не можете зважитися дати дитині самостійно вибирати, що купувати і одягати? Так, вона може підбирати одяг, який не поєднується або тягнути на себе те, що вже старе або мале. Та з правильним підходом свобода вибирати одяг принесе багато користі дитині. Чи знали ви, що дослідження показали, що батьки, які дозволяли дітлахам одягатися самостійно, жодного разу про це не пошкодували?

Деякі діти не надто піклуються про оновлення свого гардеробу, для них важливі лише покупки іграшок та ігор. Інші ж, навпаки, з особливою увагою ставляться до кожної обновки і до того, як вони хочуть виглядати сьогодні. Як батьки, ви напевно знаєте, до якого типу людей належить ваша малеча. Та якщо гардероб ваших маленьких модників дійсно важливий для них, дозвольте їм брати активну участь в його складанні і підборі образів. Адже це несе для дітлахів велику користь!

5 причин дозволити дитині вибирати собі одяг самостійно

1. Самовираження

У всіх нас є потреба до вираження власної індивідуальності, і у малечі також. У тому числі це відбувається і через персональний стиль, тому вам варто дати дитині можливість з ним експериментувати. Не бійтеся, що маленький модник вибере щось немодне або дивне, просто дайте йому вибирати з варіантів, які підходять вам. Така свобода самовираження зміцнюватиме самооцінку і сміливість пробувати нове, що неодмінно найкращим чином позначиться на успіху чада в майбутньому.

2. Впевненість в собі

Дозволяючи дитині вибирати одяг, ви розширюєте її можливості і зміцнюєте її впевненість в собі. Навіть якщо маленький модник переживає через те, як він виглядатиме в обраному вбранні, підтримуйте його і заохочуйте експерименти зі стилем. Адже така сміливість і впевненість в своїх силах буде корисною в усіх сферах життя.

3. Навчання фінансовій грамотності

Дозволити дитині вибирати собі обновки – хороший спосіб почати прищеплювати їй фінансову відповідальність. Ви виділяєте бюджет на шопінг, обговорюєте його разом і разом вибираєте, що можна купити за ці гроші. Якщо ж дитина хоче дорогу річ, вона може докласти на неї гроші з власних заощаджень, вона може збирати і планувати такі покупки. Все це навчить її витрачати гроші з розумом, а не тільки вимагати від вас дорогих покупок.

4. Менше клопоту зі зборами

Діти набагато охочіше одягають те, що їм подобається. Дозволивши дитині вибирати обновки і вирішувати, що одягти сьогодні, ви збережете собі купу нервів і заощадите чимало часу. Вам не потрібно буде боротися з малечею, щоб вона вдягла те чи інше – просто виберіть декілька відповідних варіантів і дайте дитині самій вибирати. Ще один плюс – дитині буде комфортніше в одязі, який вона сама обрала.

5. Розуміння впливу одягу на сприйняття нас оточуючими

Всі ми знаємо, що перше враження про себе не можна створити двічі. І складається воно в оточуючих переважно «за обкладинкою». Тому вам варто розповісти дітлахам про важливість зовнішнього вигляду і зокрема, вибору одягу для того чи іншого приводу. Те, що ми носимо, безпосередньо впливає на ставлення до нас оточуючих і, відповідно, на успішність у всіх сферах життя. Тому важливо не тільки навчитися підбирати одяг відповідно приводу, але і добре доглядати за ним.

Висновок

Є чимало плюсів в тому, щоб дозволити дітворі самостійно вибирати одяг. Подарувати таку свободу дитині безперечно варто – вона принесе малечі велику користь. Але не потрібно пускати це на самоплив: вам потрібно брати участь в процесі, навчаючи і направляючи своїх маленьких модників, допомагаючи їм розвивати свій персональний стиль.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас