Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Радість і користь: небанальні подарунки дітям на Різдво та Новий рік

Радість і користь: небанальні подарунки дітям на Різдво та Новий рік
 

Обираючи подарунок дитині, часом ми враховуємо насамперед власні інтереси, амбіції та цінності. Це не зовсім правильна стратегія, адже презент має приносити радість і користь саме тим, кому ми його даруємо. В іншому випадку подарунок може навіть нашкодити.

Нецікава книга може відвернути дитину від читання, нудні моралізаторства – від добра, незручні приладдя – від хобі. Тому передусім враховуймо прагнення та зацікавленості дитини та поважаймо її вибір. Адже подарунок може приносити не лише радість, а й користь дитині та її оточенню.

Одним із найяскравіших світових трендів у споживанні та взаєминах є екологічність. Сьогодні люди, які мислять стратегічно, не купують непотрібні товари, уважно ставляться до природних ресурсів, намагаються не забруднювати довкілля. Більшість із них вкладає ресурси в особистий розвиток, враження та здорову допомогу іншим, звісно ж, після задоволення власних потреб. Чергова іграшка сумнівної якості не вписується в концепцію екологічності. А взагалі, чи доцільно застосувати таку позицію до вибору новорічних презентів? Як це зробити? Розбираймося далі!

1. Замінити одноразове на стильне та багаторазове

Якщо дитині подобаються органайзери та побутове приладдя для натхнення – подаруйте їй стильні екологічні альтернативи. Наприклад, чудовим варіантом для подарунка під ялинку можуть стати багаторазові екотовари із зображенням улюблених героїв чи зацікавлень. Стильні шопери, складані стаканчики, термочашки, металеві трубочки, набори для пікніка. Такий подарунок не лише порадує, а й допоможе скоротити споживання пластику та прищепити здорові звички. З красивого контейнера набагато смачніше їсти здорову їжу у школі чи подорожі. Головне – обрати відповідні дизайни, кольори та розміри.

2. Увагу враженням, хобі та навичкам

Квитки на концерт улюбленого виконавця, сертифікати на відвідування цікавих майстер-класів чи отримання послуг, девайси для хобі. Або ж речі, які стануть у пригоді для втілення найзаповітніших бажань. У кожної дитини є мрія, а наше завдання – підтримати та допомогти її втілити, а не нав'язати власну.

Доньці чи сину подобається подорожувати? Це захоплення можна підтримати з декількох ракурсів:

• Подаруйте валізу з цікавим дизайном, яку дитина складатиме самостійно. Сепарація та відповідальність – корисні навички, які стануть у пригоді в майбутньому.

• Підготуйте квитки на автобус, поїзд чи літак у нове місце. Звісно, з дитиною подорожуватимуть і дорослі, тому важливо, щоби вибір був цікавим для всіх.

• Запропонуйте якісні курси з вивчення іноземної мови від "На Урок". Якщо дитина навчається не заради оцінок, а заради мрії та вражень – процес піде швидше та ефективніше. Мотивація очевидна!

У цьому пункті особливо важливо враховувати саме інтереси дитини, а не власні амбіції. Дарувати пуанти, якщо балериною хотіли стати ви – найгірша ідея. Або ж “абонемент” на відвідування репетитора з нецікавого для дитини предмета, перев'язаний святковою стрічечкою – це глузування, не робіть так!

3. Не лише брати, але й давати!

Що може бути екологічнішим за здорові взаємини, де є місце турботі за інших. Дарувати – це надзвичайно приємно: віддаючи іншому, наповнюєшся сам. Придивіться, можливо чистій дитячій душі сподобається такий варіант. До того ж він може бути захопливим та згуртує родину за спільною доброю справою.

Запропонуйте дитині разом зробити та оздобити годівнички для птахів, приготувати смаколики для близьких чи навіть незнайомих людей, потурбуйтеся про сусідів, яким потрібна допомога. Можна спробувати нові рецепти, придбати набори для творчості чи кулінарії та у святковій атмосфері готувати диво іншим.

Звісно, добро треба робити не лише на різдвяні свята – але у святкові дні люди можуть потребувати уваги та гостріше відчувати самотність. А можливо не лише люди, а й тваринки, які живуть біля вашого під'їзду чи в притулку. Взимку їм особливо потрібні їжа, тепло та дім. Разом із дітьми ви можете задовольнити одну з цих потреб. А може й усі!

Обираючи подарунок для сина чи доньки, керуйтеся тим, що він має залишити слід у свідомості та у враженнях, а не лише на поличках дитячої кімнати!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас