Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно мити ортопедичний матрац

Як правильно мити ортопедичний матрац

Конструкція ортопедичного матраца передбачає багатошаровий наповнювач, іноді разом із пружинним блоком. Якісно почистити такий матрац дуже складно, особливо якщо йдеться про застарілі плями, що глибоко в’їлися. Ускладнює завдання також незнімний чохол, тканина якого дуже погано чиститься.

Чи можна прати ортопедичні матраци

Вартість професійного чищення ортопедичних матраців досить висока, тому багато їх власників шукають спосіб позбутися плям у домашніх умовах. Невеликі поверхневі забруднення можна усунути за допомогою мильного розчину та м’якої губки. Зазвичай виробники рекомендують користуватися делікатними засобами для виведення плям, а також спеціальними засобами для дезінфекції.

Проте повноцінно продезінфікувати ортопедичний матрац, видалити неприємний запах і застарілий бруд можна тільки за допомогою ретельного промивання.

Матраци ортопедичні КІМА — це багатошарові вироби, наповнювачем яких можуть бути натуральні матеріали, чутливі до вологи. Такі моделі необхідно здавати до хімчистки, надаючи чітку інформацію про склад наповнювача.

Переваги професійної хімчистки матраців:

  • правильно підібрані мийні засоби (часто зі знезаражувальними властивостями);

  • швидке та якісне промивання спеціальною технікою, що дає змогу повністю видалити залишки хімічних засобів;

  • повноцінне просушування, яке не дасть воді зруйнувати чутливі шари рослинних волокон.

Ще одна особливість професійного чищення — використання спеціальних засобів, які перешкоджають зміні кольору виробу (домашнє прання часто стає причиною появи брудних розводів на чохлі матраца).

Догляд за ортопедичним матрацом

Регулярна зміна постільної білизни дає можливість захистити ортопедичні матраци від більшості забруднень, проте далеко не завжди тонка тканина може стати надійним бар’єром. Рясне потовиділення, вживання їжі в ліжку, сон із немовлям — ось кілька таких ситуацій.

Тому ТМ «КІМА» рекомендує одразу після придбання ортопедичного матраца доповнювати його якісним наматрацником. Тонкий захисний прошарок оберігає матрац від пилу, поту, жирових плям і навіть протікань, якщо це вологонепроникна модель.

Наматрацник можна прати у пральній машині, він швидко сохне, простий у використанні та коштує набагато дешевше за новий матрац, який неминуче доведеться купувати, якщо старий зіпсується.

Матраци ортопедичні КІМА служитимуть не один десяток років, якщо враховувати рекомендації виробника стосовно догляду й чищення, користуватися якісним наматрацником та регулярно перевертати виріб для рівномірного зношування.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас