Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як почистити матрац в домашніх умовах

Як почистити матрац в домашніх умовах

Якісний і бездоганно підібраний матрац є гарантією міцного і здорового сну як дорослої людини, так і дитини. Крім того, ортопедичні матраци сприяють правильному формуванню опорно-рухового апарату у дітей та підлітків, а також зняттю больових відчуттів у дорослих в процесі сну і повноцінному відновленню сил нашого організму.



Піклуючись про здоров'я кожного члена сім'ї, кожна господиня намагається стежити за чистотою і порядком у будинку. У комплекс щотижневих обов'язків входить не тільки готування, миття посуду, витирання пилу та миття підлоги, але і зміна постільної білизни. А що ж стосується матраца? На жаль, більшість з нас, міняючи постільну білизну, навіть не замислюється про те, що він також потребує чищення. Особливо якщо це дитячий матрац, адже, не дивлячись на те, що він прихований чохлом і білизною, в матраці теж накопичується пил, шерсть тварин, спори грибків, пилові кліщі і багато інших алергенів, здатних нашкодити здоров'ю.

Як очистити матрац?

Процедуру очищення матраца рекомендують робити разом зі зміною білизни. Найпростіше, звичайно, взяти потужний пилосос з функцією глибокого очищення. Такий агрегат з легкістю впорається з будь-яким видом алергенів, подарувавши відчуття чистоти і свіжості.

Якщо у вас немає можливості раз на тиждень влаштовувати глибоку чистку матраца за допомогою пилососа, постарайтеся хоча б витрушувати і провітрювати матрац – це буде відмінною профілактикою проти різного роду алергенів.

Як видалити плями з поверхні матраца?

Хоч матрац і захищений спеціальним чохлом і постільною білизною, ситуації бувають різні, а позбутися навіть простої плями на поверхні матраца не так і просто, як може здатися на перший погляд. Для того щоб очистити матрац, найкраще скористатися сумішшю аміаку і води, сухою миючою піною або спеціальним засобом для чищення м'яких меблів. Після нанесення будь-якого з цих засобів поверхню матраца потрібно протерти чистою ганчіркою, не даючи волозі проникнути глибоко всередину, а після – добре провітрити виріб.

Поради по очищенню матраца

Для повноцінного здорового сну немає нічого кращого за свіжий матрац. Його рекомендують чистити щоразу при зміні постільної білизни, але не рідше, ніж раз на тиждень. І не важливо, скільки людей живе разом з вами.

Щоб гарненько почистити матрац і подарувати йому відчуття нового виробу, за ним необхідний постійний і якісний догляд. При очищенні матраца не допускається проникнення вологи всередину виробу, в іншому випадку може з'явитися цвіль або грибок, які будуть «отруювати» ваш сон. Важливо не забувати повністю прибирати зайву вологу на матраці після чищення, інакше вона може перетворитися в ідеальні умови для розвитку грибків.

В якості регулярного прибирання цілком достатньо раз на тиждень ретельно пилососити матрац і при можливості провітрювати і вибивати його на свіжому повітрі. Під час прибирання не забувайте також протирати пил внизу ліжка і під ним.

Захистити матрац від різного роду забруднень і алергенів також допомагають спеціальні чохли для матраців. З таким чохлом повну чистку виробу можна робити набагато рідше.

Правильний догляд за матрацом здатний не тільки значно продовжити термін служби виробу, але і подарувати вам по-справжньому здоровий і прекрасний сон.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас