Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

Розвиваючі ігри у пісочниці

Які іграшки взяти на дитячий майданчик? Чим пограти? Давайте розберемося.
Совочки, лопатки дозволять копати пісок, насипати його в машинки, насипати велику гору або навпаки зробити тунель у вологому піску.

Мобільний зв´язок – на допомогу батькам

Усі батьки бажають постійно бути в курсі, що робиться з їх дітьми. Скільки нервових клітин витрачають дорослі, хвилюючись де знаходиться дитина, чи все з нею гаразд. Ми постійно хвилюємось – чому не дзвонить, де шукати? Сучасні технології приходять на допомогу батькам.

Чи можна користуватися кометикою при вагітності?

Під час вагітності жінці особливо хочеться бути красивою, адже вона відчуває себе повною і незграбною. Але наскільки шкідлива косметика для малюка? Як вона може вплинути на розвиток і перебіг вагітності?

4-річній Софійці потрібна ваша допомога!

Поставити Софійку на ноги її мати намагається вже 4-ри роки. В дитини – церебральний параліч. Медики відхрестились від неї ще після народження, мовляв, дитина абсолютно безнадійна. Але сьогодні дівча вже може говорити, сидіти та навіть повзати.

Надувные игровые батуты как средство для обеспечения детям необходимой для здоровья подвижности

Движение – это жизнь. Казалось бы, совершенно непреложная истина. Но, тем не менее, Всемирная организация здравоохранения бьет тревогу: современные дети двигаются катастрофически мало, намного меньше, чем того требует их природа! Компьютерные игры, огромное количество мультипликационных телеканалов, детские журналы и книги, которые становятся все красочнее – все это, безусловно, прекрасно. И очень позитивно влияет на умственное развитие ребенка, делая его высокоинтеллектуальным человеком уже в юном возрасте, несравнимо более сообразительным и умственно активным, чем наше поколение в те же годы.

Ігри з водою вдома

Навряд чи знайдеться дитина, яка б не любила грати з водою - бризкатися, переливати воду з ємності в ємність, запускати кораблики і кидати іграшки у воду. Щоб уникнути неприємних інцидентів з водою у вигляді мокрих підлог, промоклого одягу та забризканих стін, бажано направити інтерес дитини до ігор з водою в розумне русло. Адже як відомо, ігри з водою розвивають дитину.

Меню дитини в 1 рік. Які продукти вже можна?

Харчування немовлят як правило просте: молоко мами, звичайне молоко, живильні суміші. Але з досягненням дитиною віку в один рік її раціон вже повинен бути більш різноманітним і батьки повинні пам´ятати про це.

Взуття для малюків. Як правильно вибрати? Поради

Вибираючи взуття, батьки часто дивляться тільки на його зовнішній вигляд і вважають, що цього достатньо. Нажаль, часто в результаті неправильного вибору у дитини можуть виникнути проблеми з ніжками, яким насправді запобігти було дуже просто. Перше взуття для малюка - це пінетки. Ці маленькі милі м´які черевички підготують малюка до носіння взуття «серйознішого». Крім того, вони фіксують гомілковоступневий суглоб і підтримують щиколотку, що важливо для розвитку дитини.

Від Монтессорі до Вальдорфа. Як не заплутатися при виборі дитячого саду

Віддати малюка в державний дитячий сад або в приватний? У Монтессорі або в Вальдорфський? А може, обрати домашній чи просто залишити з нянею? Сьогодні мами замислюються про це чи не над колискою немовляти. Ще б пак, адже від того, як пройде дошкільне дитинство малюка, багато в чому залежить те, як складеться його подальша доля.

Вітаміни і вагітність. Головне - знати міру!

Як відомо, у вагітної жінки потреба у вітамінах різко зростає, адже вона «ділиться» ними зі своїм малюком. Саме тому вона повинна більш уважно слідкувати за тим, щоб вживати необхідну кількість вітамінів, інакше розвиток малюка може ускладнитися, та й сама мама може постраждати.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас