Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

Виховання: як навчити дитину терпимості (частина друга)

Гострі грані нетерпимості

Які саме особливості діти використовують для словесних «уколів»? Основні «гострі грані» такі:

Виховання: як навчити дитину терпимості

Як не буває двох однакових відбитків пальців, так не буває двох однакових людей. Ми всі дуже різні: і зовні, і всередині. І діти починають використовувати особливості характеру й зовнішності як привід подражнити. Результат – сльози й образи.
Як навчити дитину бути терпимою до оточуючих? Як допомогти дитині, якщо нетерпимість проявляється у відношенні до неї?

Депресія під час вагітності

Симптоми депресії та емоційної подавленості у вагітної жінки небезпечні тим, що можуть викликати ускладнення під час пологів, а також вони в два рази збільшують ризик передчасних пологів, - попереджують спеціалісти. Чим серйозніші ознаки депресії, тим вищий ризик.

Українські народні скоромовки

Скоромовки мають велику користь для вироблення в дитини правильної дикції і артикуляції; підвищують культуру її мовлення. До того ж, дітям вони ще й подобаються. Адже дуже цікаво, чи зможе хтось вимовити їх швидко і без зупинок. Той, хто прагне сказати краще за всіх, робить кумедні помилки, смішно перекручує слова і звуки, спотикається. .. Всі веселяться.

Але хто з нас, дорослих може пригадати хоча б парочку українських скоромовок?

Готуємо з дитиною чи страви готують діти (частина шоста, заключна)

Улюблені блюда готують діти або готуємо з дитям дуже смачний десерт

Ось це вже буде не лише із задоволенням приготовано, але і із захватом з´їдено. А варіантів солодких страв, доступних для приготування разом з дитиною, існує просто велика кількість. Ось хоч би яблука в слойці.

Хочете, аби ваша дитина знала англійську? Дізнайтеся, як вибрати викладача або курси

Дуже часто в рекламі курсів іноземних мов можна зустріти згадку про «традиційний» і «комунікативний» методи викладання. Деякі школи заявляють про перший (наприклад, курси МІДа), деякі — про другий (більшість приватних шкіл: ВКС, Біг Бен, Mr English і ін.), а деякі обіцяють їх комбінацію (особливо часто — репетитори - приватники). Створюється враження, що весь спектр існуючих методик можна вичерпно описати цими двома термінами.

Листопад: як назвати дитину?

Таблиця імен по іменинах на листопад плюс значення імен.

Що робити, якщо ваша дитина не розмовляє? (частина друга)

Як допомогти дитині?

Корегувальна робота вимагає багатьох знань і певних навиків. Тому будьте уважні, виконуйте всі наші інструкції в строгій послідовності з написаними. Якщо щось відразу не виходить, порадьтеся з фахівцем. Не кваптеся і не перестрибуйте з етапу на етап.

Що робити, якщо ваша дитина не розмовляє? (частина перша)

Розповідає Ольга Євгеніївна Грибова, кандидат педагогічних наук, професор, завідувачка кафедрою корегувальної педагогіки і спеціальної психології Академії підвищення кваліфікації і перепідготовки працівників освіти.

В Україні дітей називають Серверами і Попелюшками. Сергії та Наталії вже не популярні

За словами прес-служби Міністерства юстиції з посиланням на статистику органів реєстрації актів цивільного стану, в Україні все менш популярними стають імена, якими дітей нарікали 20-30 років тому. Замість них, дітей більше стали називати застарілими (Аристарх, Соломія), іноземними (Генріх, Саманта) та старими російськими іменами (Варвара, Акім).

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас