Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Інформаційний проект "Захистимо дитинство"

Інформаційний проект

Інформаційний проект "Захистимо дитинство" стартував за ініціативою Міжнародного добродійного фонду "Фонд Олександра Фельдмана". Його мета - допомогти дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківської опіки, знайти сім´ю.

В рамках проекту на "5 каналі" будуть показані історії дітей, які знаходяться в інтернатах. Акцент при цьому буде зроблений на тінейджерському віці (10-18 років), який вважається найбільш складним в плані можливостей усиновлення і створення приймальних сімей.

Поки що в проект залучені діти з інтернатів Харківської області, але надалі його планується розповсюдити і на інші регіони. За даними авторів проекту, зараз в Україні налічується більше 100 тисяч дітей, позбавлених батьківської опіки.

Кажучи про новий проект свого Фонду, народний депутат України Олександр Фельдман підкреслив, що він мріє про те, аби система інтернатів припинила своє існування.

"Всі розмови про толерантність будуть марні, якщо суспільство не зможе дати те необхідне, чого потребують діти, - турботу, тепло, материнські руки. Адже саме діти - найбільш чутлива і вразлива соціальна категорія, яка згодом формує життєві принципи дорослого світу. Ображені і кинуті діти - це бомба сповільненої дії під соціальними засадами і здоров´ям нації. Ми просто зобов´язані забезпечити дітям "дитяче" життя, а не боротьбу за виживання", - сказав А. Фельдман.

Організатори акції "Захистимо дитинство", яка проводиться за підтримки Міністерства у справах сім´ї, молоді і спорту, розраховують, що до них приєднаються і інші ЗМІ - як місцеві, так і загальноукраїнські.

За матеріалами uaua.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас