Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як батьки завдають шкоди дитячій психіці

Як батьки завдають шкоди дитячій психіці

Американські та канадські медики з університетів Нью-Йорка і Монреаля дійшли висновку, що діти, які з раннього віку знаходилися близько батьків, що курили, більш агресивні, а їхню поведінку можна назвати асоціальною.



Експерти проаналізували статистичні дані і соціопсихологічні відомості про умови життя 2500 дітей в ранньому дитинстві. Деякі мами і тата дітей курили, деякі не мали цієї згубної звички.

Було проведено порівняльне тестування психіки дітей, яке показало, що через пасивне куріння діти стають більш агресивними і не відрізняються дружелюбністю.

Вчені пояснюють це явище тим, що головний мозок дітей в ранньому віці формується, починає освоєння соціальних функцій, і якщо в цей же час він отримує токсичні речовини при пасивному курінні, страждає від нестачі кисню – це справляє згубний вплив на всі його функції.

Також фахівці зайнялися порівнянням психологічних портретів і поведінки батьків. Вчені відзначили, що порушення психіки внаслідок пасивного куріння відбувається до десятирічного віку дитини.
 

За матеріалами 4mama.com.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас