Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагітним не варто пити понад дві чашки кави на день

Вагітним не варто пити понад дві чашки кави на день

Вживання вагітними жінками надмірної кількості продуктів, що містять кофеїн, збільшує ризик народити дитину з недостатньою вагою, а також ризик викидня, заявляють британські вчені.

Результати нового дослідження, проведені одразу двома британськими університетами - Лідса та Лестера, опубліковані в Британському медичному журналі (British Medical Journal).

В результаті досліджень вчені дійшли висновку, що жінки, які вживають під час вагітності більш ніж 200 мг кофеїну на день, як правило, народжують дітей з меншою вагою. Надмірне споживання кофеїну також може бути причиною викидня.

Фахівці рекомендують вагітним жінкам обмежити вживання продуктів з кофеїном до двох середніх чашок кави або чотирьох чашок чаю на день, а перші 3 місяці вагітності зовсім утримуватися від них.

Під впливом результатів нового дослідження Британське агентство з харчових стандартів змінило свої рекомендації для вагітних жінок, знизивши на третину максимальну денну дозу кофеїну - з 300 до 200 мг.

Нагадаємо, що до вересня цього року група британських вчених з центру репродукції та раннього розвитку Університету Ноттінгема заявила про те, що під час вагітності необхідно добре харчуватися, так як мізерне харчування може спричинити розвиток в майбутньої дитини ожиріння.

За матеріалами health.unian.net

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас