Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Для сиріт Миколаївщини влада створила нерівні умови

Для сиріт Миколаївщини влада створила нерівні умови

Резонансний факт із Миколаївщини. Місцева влада створила нерівні умови для дітей-сиріт. Обласні дитячі заклади не бідують, маючи все потрібне фінансування, різницю можна зрозуміти, потрапивши лише в районний інтернат.

Заклади, підпорядковані району, нарікають на брак фінансування. В обласних ситуація краща - ті отримують все необхідне. Чотирьом обласним закладам, в яких живуть і вчаться тисяча триста вихованців, з місцевого бюджету цього року надали на третину більше грошей, ніж торік.

Валерій Мельниченко, начальник управління освіти Миколаївської облдержадміністрації: «Якщо в цілому говорити про матеріальну базу, значно поліпшені умови утримання дітей і укріплення навчальної матеріальної бази».

Добробут частково забезпечують самі сироти. За законом половина їхньої пенсії перераховується закладу. У п´ятій школі-інтернаті за ці гроші облаштували спортивні зали та ігрові кімнати. Дітям на кишенькові витрати лишається по 15-20 гривень.

Юлія Гиж, вихованка школи-інтернату для сиріт: «Мы можем купить на карманные деньги подарок на день рождения. Пирожное могу купить».

А от для районного пришкільного інтернату основне джерело допомоги – добрі люди. Їхнім коштом зробили ремонт, провели опалення й закупили канцтовари. 5 років тому заклад створили для сиріт і дітей з неблагополучних сімей. Нині тут 30 вихованців, які майже не відчувають державної допомоги.

Лідія Туровська, директор пришкільного інтернату: «Так як в нас неповне державне забезпечення, то ми їх ограничуем в матеріалах, речах, які вони повинні мати. І вони відрізняються, по суті, матеріально з іншими дітьми, в яких є опікуни, є кошти».

Держава вже три роки намагається реформувати школи-інтернати. Чиновники закликають: діти мають жити у родинах, але поки сирітські заклади не порожніють. Цьогоріч з миколаївського інтернату усиновлено лише п’ятеро дітей.

За матеріалами ictv.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас