Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Водна аеробіка полегшує пологи

Водна аеробіка полегшує пологи

Аеробіка у воді не тільки покращує загальне здоров´я під час вагітності, але й дозволяє спростити процес пологів, зменшивши больові ознаки, та зробити його більш безпечним, стверджують акушери Університету Кампінас в Сан-Паулу.

Ефект водних вправ було розглянуто на самопочутті та подальших пологах 71 майбутньої мами, які займалися аеробікою в басейні по 50 хвилин три рази на тиждень. У порівнянні з 65 відсотками в контрольній групі, тільки 27 відсоткам жінок в групі аеробіки потрібне знеболююче під час пологів - в загальній складності водні заняття допомагали на 58% знизити ймовірність застосування лікарських препаратів.

Заняття фізкультурою під час вагітності до сих пір є предметом численних дискусій в медичному співтоваристві. Деякі лікарі вважають, що фізичне навантаження може зашкодити плаценті, підвищуючи ризик викидня або аномалій розвитку і росту плода. Тим не менш бразильські медики заявляють, що не зафіксували жодного негативного впливу в практиці водної аеробіки на серцево-судинну систему матері і дитини. Навпаки, вправи сприятливо впливали на психо-фізичний стан жінок і сприяли більш швидким і безболісним пологам без ускладнень.

За матеріалами likar.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас