Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

У Києві відкрився єдиний в Україні Центр серця

У Києві відкрився єдиний в Україні Центр серця

У Києві була урочисто відкрита клінічна лікарня «Київський міський центр серця».
Під час відкриття мер міста Києва Л. Черновецкий заявив, що в центрі обслуговуватимуться і консультуватимуться не тільки кияни, але і жителі всієї України. Також очікується, що послугами центру користуватимуться іноземці, оскільки це один з найсучасніших медичних центрів в Європі.

За словами Л. Черновецкого, Центр серця здатний виконувати більше шести тисяч операцій і надавати консультативні послуги приблизно 20 тисячам громадян щорічно. У центрі знаходяться 150 ліжок, 110 з яких для дорослих ( два палатні відділення кардіології і кардіохірургії) і 40 для дітей.

У центрі працюватимуть консультативна поліклініка для дорослих і дітей з відділенням функціональної діагностики, блок з п´яти операційних, клініко-діагностична лабораторія, відділення реанімації, комп´ютерної діагностики, вертолітний майданчик для надання екстреної медичної допомоги в майбутньому.

У свою чергу, директор Центру серця Борис Тодуров повідомив, що перша операція запланована на кінець січня 2008 року. За його словами, черга на отримання допомоги в цьому Центрі розписана до 2009 року.

Для киян операції проводитимуться безкоштовно, для цього буде розроблена спеціальна міська програма.


(За матеріалами сайту Медицинская информационная сеть)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас