Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

А, може, легше навчити з дитинства? Діти і онлайн-піратство

А, може, легше навчити з дитинства? Діти і онлайн-піратство

Кілька днів тому з'явилася новина про те, що уряд Великобританії вирішив ввести в шкільний курс уроки авторського права. Тепер 7-річних підданих британської корони будуть вчити, що піратство – це злодійство.

Серед навчальних матеріалів – мультфільми з такими героями, як Кітті Перрі, Ед Шилінг і Джастін Бівер. Мета – дати дітям ключові поняття поваги до інтелектуальної власності. Включаючи незаконне завантаження контенту з інтернету.

В одному з сюжетів мультяшна музична група «Ненсі і Меєркати», що складається з французького бульдога і сурикатів, створила свої перші треки і виклала їх в онлайн-магазин. І виявила, що через піратство їх ніхто не купує, і їм ніколи не заробити на велику сцену. За допомогою свого продюсера вони вивчають основи авторського права.

Освітній ресурс з навчальною програмою «Крекінг-ідеї» з'явився ще в 2014 році. Потім він був доповнений новим матеріалом, створеним Управлінням інтелектуальної власності Великобританії за підтримки місцевих правовласників.

Відео 2018 року намагається пояснити всі основні концепції, включаючи авторські права, товарні знаки, способи захисту створеного творчого продукту. За словами Кетрін Девісіз Управління інтелектуальної власності, знання ключових питань захисту авторських прав сьогодні є «життєво важливим навиком».

Критики вже встигли звернути увагу на спрощену подачу ситуацій в навчальному курсі. Наприклад, в ньому немає згадок про більш ліберальні ліцензії на креативну роботу CreativeCommons. І закликають, щоб «Ненсі і Меєркати» випустили безкоштовні треки для реміксів. Мовляв, творчість і авторські права пов'язані не тільки з обмеженнями.

Ну, врешті-решт, це маленькі діти, і трохи спрощення для того, щоб почати з основ, не завадить.

За матеріалами torrentfreak.com

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас