Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

У Рунеті з'явився єдиний «Шкільний портал»

У Рунеті з'явився єдиний «Шкільний портал»

У Рунеті з´явився новий освітній ресурс під назвою "Шкільний портал", створений за підтримки Міністерства освіти і науки Російської Федерації. Поки що він знаходиться на стадії тестування, а запрацює з другої декади січня.

Як повідомляє РІА "Новини", проект "Шкільний портал - єдина стартова сторінка" був офіційно відкритий минулого тижня Міністром освіти і науки Росії Андрієм Фурсенко. Основна мета нового проекту полягає в наданні школярам зручного навігаційно-пошукового інструменту для швидкого доступу до освітніх ресурсів інтернету.

Творці порталу відзначають, що основним принципом роботи ресурсу стане формування безпечного середовища для освоєння всесвітньої мережі школярами. Інтерактивний майданчик для спілкування користувачів включає поштовий сервіс, форуми і блоґосферу, що не містять від спаму і реклами. На порталі будуть опубліковані роботи кращих вчителів з числа переможців конкурсів, що проводяться в рамках національного російського проекту "Освіта".

При створенні «Шкільного порталу» його розробниками було проглянуто порядка шести тисяч сайтів освітнього характеру, з яких експерти відібрали для учнів півтори тисячі ресурсів. Каталог сайтів розбитий на категорії, по порталу можна здійснювати пошук. Крім того, портал даватиме можливість педагогам і батькам висловлювати свою думку з питань розвитку освіти. Редакція порталу здійснює постмодерацію форумів і блоґів, обробляє пропозиції і рекомендації, прислані користувачами.

Відкриваючи проект «Шкільний портал - єдина стартова сторінка», Андрій Фурсенко відмітив, що два роки тому тільки 20% російських шкіл було підключено до інтернету. Сьогодні ж, за словами міністра, відбувся "революційний прорив", і кожна школа, незалежно від того, де вона знаходиться, має рівні можливості виходу у величезний світ. Текст: Володимир Парамонов


(За матеріалами Компьюлента)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас