Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

В Одесі в Книгу Рекордів України внесли найдовшого кота

В Одесі в Книгу Рекордів України внесли найдовшого кота

Кіт породи мейн-кун на ім'я Алекс офіційно встановив рекорд і отримав титул «Найдовший кіт» країни. Він став першим котом в цій категорії Книги Рекордів України.

За вимірами експертів Книги Рекордів, довжина Алекса від кінчика носа до кінчика хвоста становила 113,5 см.

Зараз мейн-куну 3 роки. Щоб побити рекорд, він приїхав на виставку котів в Одесу з Києва.

Господарі пишаються своїм улюбленцем, і хоч переживали, але не сумнівалися, що він стане рекордсменом.

«Ми знали, що він у нас найдовший і вирішили спробувати. За його лінії всі такі. Зараз у Алекса 10 «дітей» і всі теж значної довжини», - коментує Марія парашутом, господиня кота.

Рекорд України встановлювали на міжнародній виставці кішок Royal Canin Cup 2018, яка проходила в 5-6 травня в Одесі. У день відкриття відбулися справжні змагання між учасниками за можливість потрапити в Книгу Рекордів. Серед понад 500 котів за номінацію на рекорд боролися 10 мейн-кунів.

«Ми поміряли 10 котів. Заміри проводили від кінчика носа до кінчика хвоста по хребту. Конкуренти Алекса відставали зовсім ненабагато. Були учасники і 112,8 см, і 106 см в довжину. Але в підсумку найдовшим котом виявився все ж Алекс», - каже співорганізатор виставки Марина Левицька.

Алекс – дорослий кіт, що вже повністю сформувався, в самому розквіті сил. Важить він 9 кг і завжди в формі. Щоб улюбленець виглядав «на відмінно», господарі ретельно стежать за його раціоном і регулярно обстежують його у ветеринарного лікаря.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас