Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Літній інклюзивний табір “Space Camp”: простір для всіх

Літній інклюзивний табір “Space Camp”: простір для всіх

Уже другий рік поспіль ГО “Бачити серцем” разом з київською барахолкою Кураж Базар влаштовує інклюзивний літній табір для дітей з інвалідністю. Це місце, де кожна дитина може відчути себе повноцінною, може провести час у колективі однолітків, соціалізуватися.

Цього року Space Camp відкриє двері 19 липня і триватиме до 18 серпня. Усе відбуватиметься у приміщенні Новопечерської школи (вул. Драгомирова, 9Б).

Особливість Space Camp у тому, що туди беруть усіх без винятку дітей – навіть із найскладнішими видами комплексної інвалідності. Зазвичай такі діти нудьгують у чотирьох стінах своєї квартири, адже до звичайних шкіл та гуртків їх не беруть.

Як зауважує автор програми табору, вчитель-дефектолог Наталя Гладких: “Тільки у спілкуванні та спільній діяльності дитина відчуває себе повноцінною людиною, яка може активно реалізовувати свої бажання, виражати себе, допомагати одне одному. Купа однолітків, яка орієнтована на активне включення у спільну діяльність — одна з необхідних умов соціалізації та інтеграції дітей”.

Програма табору розрахована на щасливий місяць соціалізації для 92 дітей зі складними порушеннями. З дітьми працюватимуть педагоги-куратори та помічники-волонтери. Також у Space Camp дуже активно розвивається рух волонтерів-підлітків.

Дітлахів ділитимуть на 7 груп (планет), кожною з яких керуватимуть три куратори, один з яких обов’язково має корекційну освіту.

Для кожної дитини з комплексними порушеннями є волонтер, який:

• Супроводжує дитину/підлітка з інвалідністю на заняттях і на всіх активностях табору;

• допомагає дітям/підліткам із інвалідністю отримати різноманітний досвід соціального спілкування, оволодіти побутовими і комунікативними навичками;

• є провідником між дітьми/підлітками і зовнішнім світом, допомагає їм брати активну участь у житті табору.

Щоранку на дітей чекає ранкова танцювальна зарядка та поживний сніданок, заняття, ігри, ланч, після обіду кожен матиме годину на релакс, ще трохи занять та ігор, бал або вечірку.

У таборі діти гратимуть на свіжому повітрі, гулятимуть, займатимуться на майстер-класах із кулінарії, моделювання одягу, малювання чи написання пісень, влаштовуватимуть театралізовані вистави, виконуватимуть особливі терапевтичні вправи, організовуватимуть дискотеки, концерти та свята, де кожен може бути собою і не соромитися. Також до малюків завітають зіркові гості та їх кумири.

"Space Camp — це перший проект, який ми повністю взяли під своє крило. Тут ми не лише фінансові, а й ідейні партнери. Для нас це дуже важливий і близький проект, тому кожного тижня вся команда Кураж Базару працюватиме волонтерами в таборі та підготує у ці дні спеціальну програму. Цей проект ми підтримуватимемо і розвиватимемо завжди", – каже Альона Гудкова, засновниця та ідеолог Кураж Базару.

Переоцінити програму табору неможливо — це найвагоміший внесок у розвиток інклюзії та 92 пари щасливих очей.

Місяць у таборі дуже зближує людей, відкриває нові горизонти і показує дітям з інвалідністю абсолютно новий світ, до якого вони потім прагнуть повернутися.

Набір волонтерів відкритий і триватиме впродовж усієї роботи табору.

Пропонуємо вам приєднатися та стати частинкою важливої справи.


Реєстрація:
https://docs.google.com/forms/d/1hn2EMLDelOp8th6xOv78cauwFJFMBzFtQQ7NjW2L6jQ/edit?usp=sharing

Карта:
https://goo.gl/maps/xdcBYNmyEiT2

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас