Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

«Дівчата STEM»: старт нового сезону

«Дівчата STEM»: старт нового сезону

16 жовтня відбувся старт програми «Дівчата STEM», яка покликана залучити молодь до вивчення напрямів STEM (S – science, T – technology, Е – engineering, М –mathematics). 20 успішних в STEM-кар’єрі жінок стануть менторками для 20 дівчат віком від 14 до 24 та допоможуть створити міні-проекти, результати яких будуть представлені у квітні. Програма відбувається за підтримки компанії SAP.

Організатором став Центр «Розвиток КСВ», який вже втретє обирає 20 надихаючих жінок в STEM – топ-менеджерок технічних компаній, жінок-науковців, представниць міністерств, вузів та громадських організацій. На відкритті сезону були представлені нові менторки, серед яких науковці, віце-президенти, директори, заступники директорів провідних українських та іноземних компаній.

Програма проходитиме у кілька етапів: перший розпочався 16 жовтня та завершиться 9 грудня – до цього часу дівчата можуть реєструватися та надсилати відео «Чому я обираю STEM». До Нового року менторки переглянуть відео та оберуть свою mentee, з якою будуть ділитися досвідом та реалізувати спільний проект. Його мета – продемонструвати школярам та студентам, що наука та технології – це цікаво, а розвиватися в STEM-напрямах можуть не тільки хлопці.

Протягом програми її організатори зустрічатимуться з дівчатами в школах та університетах в різних регіонах аби зацікавити проектом, проводитимуть надихаючі зустрічі STEM Story Cafe. Заключним етапом програми стануть конференції «Від мрії до мрії» за участю топ-20 жінок-менторок та «Від дівчат для дівчат» від дівчат-учасниць. Оновлений формат проекту також передбачає залучення учасниць до міжнародних конференцій.

Попередні 2 сезони «Дівчата STEM» продемонстрували чудові результати: створена спільнота STEM-амбасадорів, які розвивають та популяризують науку і після завершення програми, більш ніж 900 школярів підвищили свою обізнаність про STEM, а 98% учасників готові рекомендувати проект своїм подругам. Більше про цьогорічну програму, а також про умови участі та її перебіг можна дізнатися за посиланням: http://csr-ua.info/csr-ukraine/.

Марина Саприкіна, керівниця Центру «Розвиток КСВ»: «За статистикою у STEM-напрямах лише 25% жінок, а на керівних посадах ще менше. А все через стереотипи, що наука – це не дівчача справа. У нашої програми є 3 ключові завдання, які ми вже третій рік успішно виконуємо: мінімалізація та подолання гендерних стереотипів, підвищення впевненості у власних силах серед дівчат та розвиток глобальної жіночої STEM-спільноти».

Каріна Семенко, координаторка напряму STEM Центру «Розвиток КСВ»: «Дівчата STEM» – це про досвід, особистісний ріст та нові знання. Цього року з топ-20 успішних у STEM-кар’єрі жінок 7-ро є кандидатами або докторами фізико-математичних, біологічних чи економічних наук. І хоча не всі з них присвятили життя науковій роботі, STEM помітно вплинув на їх життя. Своїми історіями та рекомендаціями вони будуть ділитися з учасницями протягом 3 місяців менторства, тож попереду нас чекає багато цікавих відкриттів».

«Для нас важливо бути частиною руху «Дівчата STEM», який спрямований надихнути молодь розвиватися в сфері науки та інновацій, здобуваючи для цього необхідні навички. Один з основних стратегічних напрямків корпоративної соціальної відповідальності компанії SAP – розвиток нового покоління, яке зможе прискорити досягнення UN Sustainable Development Goals. Впевнені, що проект «Дівчата STEM» відкриє нові можливості для дівчат в світі технологій»,
координатор CSR програми, SAP Ukraine.

***

Довідка:

Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності»
– експертна організація в Україні з відповідального ведення бізнесу та розвитку корпоративної соціальної відповідальності. Пріоритети Центру: розвиток КСВ, кар’єрних навичок серед молоді, STEM освіти і популяризація науки і технологій серед дівчат. Серед основних досягнень Центру – щорічний Конкурс кейсів з Цілей сталого розвитку, Пакт заради молоді, Карта професій й спільнота Кар’єра мрії, щорічний Форум «Бізнес і університети», проект Дівчата STEM тощо. В рамках своєї діяльності Центр співпрацює з Міністерствами, міжнародними організаціями, компаніями.

SAP Ukraine

Компанія SAP, один із світових лідерів на ринку корпоративних застосунків, допомагає організаціям будь-якого розміру та спеціалізації ефективніше управляти своїм бізнесом. Будь то допоміжні служби або рада директорів, склад або магазин, настільні або мобільні додатки – рішення SAP дозволяють підвищити ефективність взаємодії окремих співробітників і організацій в цілому, сформувати глибоке розуміння бізнесу та створити конкурентну перевагу. Рішеннями та сервісами SAP користуються понад 380 000 клієнтів (включаючи клієнтів SuccessFactors), передові технології компанії гарантують високу рентабельність, сприяють безперервній адаптації та стійке зростання.

На український ринок компанія SAP вийшла в 1995 році. В Україні клієнтами SAP є понад 250 державних організацій, а також підприємств різних секторів і галузей. SAP активно бере участь у розвитку національних ІТ-кадрів України, співпрацюючи з провідними вузами країни в рамках глобальної програми «Університетський Альянс». Більш детальна інформація доступна на www.sap.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас