Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як привчити дітей правильно харчуватися: київські школярі освоюють «Абетку харчування» від Nestlé

Як привчити дітей правильно харчуватися: київські школярі освоюють «Абетку харчування» від Nestlé

Столичні школярі освоїли ще один урок у рамках освітньої програми «Абетка харчування». Цього разу принципи раціонального, або, інакше кажучи, вдумливого споживання вивчали учні 3-А класу Київської спеціалізованої школи №98. Проект організований за ініціативи Nestlé в Україні.

Тема уроку – «Зернові продукти», які ми особливо багато вживаємо восени та взимку. Що таке зерно, які крупи, каші чи інші продукти можна з нього виготовити, а які з них будуть і справді корисними, – усе це цікаво та доступно пояснювали на занятті.

Під час відкритого уроку у школі №98 діти в ігровій формі намагалися усвідомити і розрізнити, з яких зернових які продукти виготовлені, з чим їх краще споживати, разом із вчителем виконали завдання в зошиті «Абетка харчування» та робили вправи. Адже окрім раціонального харчування, слід приділяти увагу і фізичній активності. Аби звичка харчуватися вдумливо та корисно, причепилася до дітлахів, вчитель пояснила, що до налагодження принципів здорового харчування мають долучатися і батьки: від них залежить, що лежить і спокушає у корзинці на столі: цукерка чи яблуко та що вони кладуть у ланчбокс своїм дітям.

На відкритому уроці експерти компанії Nestlé розпитали у вчителів, як проходять інші уроки та як батьки долучаються до подібних тем. А діти продемонстрували, що знання, отримані під час років поступово відкладаються та формують звички – діти розуміють принципи харчування та поживні властивості окремих продуктів.

«Якщо погані звички чіпляються до дитини легко, то над корисними звичками треба добре потрудитися. Про це має дбати і родина, і найближче оточення в садочку чи школі. Тому, з програмою «Абетка харчування» ми йдемо в школи, щоб максимально рано прищепити дітям принцип думати не лише перед тим, як щось сказати, а й перед тим, як щось скуштувати. Наша глобальна мета – долучити до правильного харчування 50 млн дітей в усьому світі до 2030 року, і сам це допоможе зробити освітня програма «Абетка харчування», – коментує Володимир Співак, директор з корпоративних комунікацій та зв'язків з громадськістю Nestlé в Україні.

На уроці діти користувалися спеціальним зошитом, куди записували свої спостереження з теми. Крім того, навчальні матеріали «Абетки харчування», які використовуються для занять, є і в електронному вигляді.

Вчителі поділилися, що залучають і батьків до обговорення харчування дітей. Адже виховати змалечку прибічників раціонального харчування – ось стратегічне завдання для всіх: і для родини, і для школи, і для друзів. Водночас неправильне харчування провокує виникнення діабету, серцево-судинних захворювань та розладів системи травлення. Саме тому дуже важливо привчити дітей до здорового харчування з дитинства.

Програма «Абетка харчування» активно працює вже 9 років. Її учасники – 1 300 шкіл по всій країні та 330 тисяч школярів молодших класів (6-9 років). Програма допомагає вчителям цікаво та доступно розповідати про переваги здорового способу життя. Програма включає інтерактивні підходи до уроків: позакласні заходи, конкурси, змагання чи свята, щоб в ігровій формі навчити дітей правильно харчуватися та інвестувати таким чином у своє здоров’я та самопочуття протягом усього життя.

***

Інформаційна довідка

Про «Абетку харчування».
Розроблена за ініціативою Nestlé в Україні навчальна програма для учнів 1-4 класів «Абетка харчування» стала частиною курсу «Основи здоров'я». Головною метою програми є навчити дітей принципам правильного харчування і виховати звичку дотримуватися цих принципів у повсякденному житті. Програма користується популярністю серед українських вчителів і методистів. На їхні чисельні прохання працює сайт www.abetka-healthykids.com.ua, що містить у вільному доступі всі необхідні матеріали і посібники для учнів і вчителів. Завдяки інтерактивним компонентам сайт також є точкою обміну досвідом серед вчителів. Програма отримала високу оцінку провідних фахівців МОН України та є «Схваленою до використання у навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів» згідно рішення Науково-методичної ради з питань освіти Інституту Інноваційних технологій та змісту освіти МОН України. Програма має гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України». Nestlé прагне, щоб «Абетка харчування» знайшла місце у кожному домі майбутнього знавця правильного харчування. Компанія відкрила канал «Абетка харчування» на YouTube з онлайн-уроками, а також створила захоплюючі ігри, пограти у які можна на сайті програми. Вони сподобаються школярам будь-якого віку. Детально про «Абетку харчування»: www.abetka-healthykids.com.ua або поставивши запитання на сторінці.

Nestlé – найбільша компанія світу у сфері виробництва продуктів харчування та напоїв, яка представлена у 189 країнах, а 323 тисячі співробітників працюють для досягнення спільної мети Nestlé – підвищувати якість життя і сприяти здоровому майбутньому. Nestlé пропонує широкий асортимент продуктів і послуг для родин та їхніх домашніх тварин. Має понад 2000 торгових марок: від всесвітньо відомих брендів, таких як NESCAFÉ або Nespresso до лідерів локальних ринків. Результати компанії обумовлені веденням стратегії раціонального харчування та здорового способу життя. Штаб-квартира Nestlé розташована у швейцарському місті Веве, де понад 150 років тому була заснована компанія. Річний обсяг продажів Nestlé у світі сягнув у 2016 році 89,5 млрд. швейцарських фраків. Крім виробництва продуктів харчування, компанія володіє акціями підприємств парфюмерно-косметичної і фармацевтичної промисловості.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас