Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Куріння батьків викликає алергію у дітей

Куріння батьків викликає алергію у дітей

Учені з Швеції вважають, що куріння батьків впливає на розвиток алергії у дітей, повідомляє Утро.ua. Дослідники прийшли до таких висновків після вивчення анкет більше 4 тис. сімей. Як виявилось, 12% вагітних жінок палили, знаючи про своє положення. Небезпечнішою ситуація опинилася, коли дитині доводилося виступати в ролі пасивного курця.

За даними експерименту, у дітей з батьками, які палять, алергія на шерсть домашніх тварин розвивається в 2 рази частіше, ніж у дітей з некурящими родичами. До того ж, діти, які поглинають тютюновий дим своїх батьків, на 50% частіше страждають від харчової алергії.

Тим часом, як одні дослідники проголошують про шкоду тютюнового диму, інші розповідають про його переваги. Наприклад, учені з Гарвардського Університету, провели в Індії експеримент, у ході якого їм вдалося довести, що куріння – це не тільки шкідлива звичка. Фахівці з´ясували, що за допомогою сигарет, людина здатна чудово справлятися з втомою і навіть з найсильнішим стресом.

Проте, згубна звичка щорічно вбиває 800 тис. індійців, викликаючи в процесі куріння безліч хвороб. Так, в Індії палять 29% чоловіків і 3% жінок. Ще 29% представників сильної статі і 12% слабкої – використовують жувальний тютюн. При цьому кількість жінок, які віддають перевагу тютюну, незмінно росте.

Дослідники, які працювали над даною проблемою, припускають, що причиною такої високої популярності тютюну є множинні стреси, які можуть бути викликані і насильством. Виявляється, близько 40% жінок повержені фізичному насильству з боку чоловіків: їм дають стусани, ляпаси і всіляко б´ють. 19% заміжніх жінок також скаржилися на часті побої. Індійських жінок в ході дослідження було опитано майже 90 тис., з них 85% нарікали, що з них знущалися власні чоловіки.

До того ж автори дослідження затверджують, якщо в сім´ї б´ють жінку, то у неї і паралельно у її "мучителя" починає посилюватися тяга до тютюну. У таких сім´ях більше курців, і щоб позбавитися від стресу дружини удавалися до сигарет або жувального тютюну.

Учені відзначили, що при цьому заробіток сім´ї не має ніякого значення, у пар з низьким достатком все одно знайдуться гроші на тютюн. Таким чином, фахівці зробили висновок, що куріння виявилося мало не єдиним засобом зняття напруги і стресу в сім´ях, у яких присутнє насильство.


(За матеріалами www.passion.ru)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас