Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Україна приєднається до міжнародної кампанії щодо людей з гемофілією «ПІДСВІТИ ЧЕРВОНИМ»

Україна приєднається до міжнародної кампанії щодо людей з гемофілією «ПІДСВІТИ ЧЕРВОНИМ»

Київ, Україна, 17 квітня 2019 р. — Сьогодні, уперше за свою історію, Україна приєднається до міжнародної кампанії щодо підтримки людей з гемофілією та підсвітить червоним будівлі й споруди столиці: КМДА, Стелу Незалежності, Труханів міст і ТРЦ Gulliver.

Щороку у Всесвітній день гемофілії з метою привернення уваги до проблеми гемофілії світові столиці підсвічують червоним відомі споруди й монументи. Takeda в Україні, як частина глобальної біофармацевтичної компанії, зініціювала підтримання й нашою країною міжнародної кампанії «Підсвіти червоним». Її мета — привернути увагу світової спільноти до важливості своєчасної та ранньої діагностики пацієнтів з гемофілією А, В і хворобою Віллебранда. 17 квітня жителі й гості міста Київ зможуть спостерігати таке підсвічування будівлі КМДА, Стели Незалежності та Труханового мосту з 20:00 до 23:00. Також ініціативу підтримав ТРЦ Gulliver.

Згідно з даними Всесвітньої федерації гемофілії за 2017 рік у світі налічується 196 706 людей з гемофілією, 76 144 — з хворобою Віллебранда та 42 573 — з іншими розладами згортання крові1. В Україні, згідно зі статистичним звітом Міністерства охорони здоров’я за 2017 рік, налічувалося 2569 осіб з діагнозом гемофілія, з них 667 — діти2. За підрахунками тільки 32% українців з гемофілією житимуть довше ніж 50 років3.

Гемофілію вважають одним з найвідоміших рідкісних захворювань у світі. Вона проявляється тривалими кровотечами після видалення зубів, виникненням великих гематом після незначних ударів, крововиливами в суглоби, що супроводжуються сильним болем, набряками та порушенням рухливості. Пізній початок лікування людей з гемофілією призводить до серйозних наслідків: постійні крововиливи в суглоби пошкоджують їх і згодом спричиняють інвалідизацію4.

Останніми роками в Україні впроваджується профілактичне лікування дітей з гемофілією, зокрема, введення фактора згортання крові в домашніх умовах, що допомагає значно знизити ризик інвалідизації. Діти мають змогу відвідувати навчальні заклади й вести звичайне соціальне життя.

«Ще 20 років тому встановлений діагноз гемофілії в Україні був вироком для пацієнтів та їхніх сімей, оскільки це означало неможливість відвідування школи й обмеження пересування. Сучасні можливості лікування багатьом дітям подарували активне життя без обмежень, — коментує Олександр Марков, директор з медичних питань Takeda в Україні, Молдові та Білорусі. — Компанія Takeda розробляє інноваційні методи лікування пацієнтів з розладами згортання крові. Одним з пріоритетних завдань компанії є допомога в реалізації проекту своєчасної діагностики пацієнтів з гемофілією, а також діагностика пацієнтів з інгібіторною формою гемофілії (ускладнення лікування гемофілії)».

Недостатня обізнаність — це одна з ключових причин того, чому гемофілію діагностують запізно. Takeda прагне підвищити рівень обізнаності про це захворювання як громадськості, так і лікарів. Кожен українець може долучитися до кампанії. Для цього потрібно підсвітити своє фото червоним і розмістити його в соцмережах з хештегами #Всесвітній_День_Гемофілії та #WHD2019, підтримавши в такий спосіб людей з гемофілією.

Про Takeda

• Takeda — глобальна біофармацевтична науково-дослідницька компанія-лідер зі штаб-квартирою в Японії, яка прагне покращувати стан здоров’я та якість життя пацієнтів, використовуючи інновації в галузі медицини.

• Співробітники Takeda у близько 80 країнах докладають зусиль для покращення якості життя пацієнтів у всьому світі.

• Історія компанії Takeda налічує більш ніж 235 років.

• Ключові терапевтичні напрями Takeda: онкологія, гастроентерологія, неврологія та рідкісні захворювання. Takeda також зосереджує свою увагу на розробці та дослідженні препаратів у напрямах «вакцини» та «терапія дериватами плазми крові».

• Takeda ввійшла до ТОП-5 компаній міжнародного рейтингу «Доступ до лікарських препаратів 2018», який оцінює роботу фармацевтичних компаній у всьому світі, а саме доступність медичного обслуговування та лікарських препаратів для пацієнтів різних країн.

• Використовуючи інновації у галузі медицини, Takeda прагне покращити здоров’я та якість життя людей у всьому світі.

Більш детальну інформацію про Takeda можна знайти на сайті www.takeda.com.

Про Takeda в Україні

• Takeda в Україні (ТОВ «Такеда Україна») є частиною відомої на весь світ глобальної біофармацевтичної компанії Takeda Pharmaceutical Company Limited.

• Головний офіс Takeda в Україні розташований у місті Київ.

• Takeda в Україні фокусує свої зусилля на лікуванні онкологічних, гастроентерологічних, неврологічних, кардіологічних та рідкісних захворювань.

• Takeda в Україні три роки поспіль (2017 ‒ 2019) сертифікована як «Найкращий роботодавець» міжнародною незалежною організацією Top Employers Institute у Нідерландах. В 2014 році компанія увійшла до ТОП-3 найкращих роботодавців України за результатами дослідження міжнародної консалтингової компанії Aon Hewitt.

• Takeda в Україні — «Компанія року 2017» у високоціновому сегменті за версією щорічного конкурсу професіоналів фармацевтичної галузі «Панацея». Компанія має нагороди за найкращі у своєму класі препарати, досягнення у менеджменті та корпоративну соціальну відповідальність.

Більш детальну інформацію про Takeda в Україні можна знайти на сайті www.takeda.ua.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас