Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

За підтримки бренду Philips Avent провели дослідження про важливість партнера у процесі грудного вигодовування

За підтримки бренду Philips Avent провели дослідження про важливість партнера у процесі грудного вигодовування

• Жінки, які отримують підтримку від партнера, частіше починають і продовжують годувати грудьми більш тривалий час.(1)

• Підтримка під час грудного вигодовування сприяє формуванню міцного зв'язку між батьком і новонародженим малюком (2) та має тривалий позитивний вплив на подальше життя дитини.

• 76% матерів вважають, що потрібно більше комунікувати важливість підтримки, яку партнери можуть надавати під час грудного вигодовування

Київ, Україна — Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) Напередодні Всесвітнього тижня грудного вигодовування, який щорічно проходить з 1 по 7 серпня, Philips Avent опублікував нові дані про важливість ролі партнера в процесі грудного вигодовування (ГВ). Глобальні дослідження доводять, що жінки, які годують, дуже потребують підтримки близьких, а особливо партнерів. Адже незважаючи на те, що ГВ – природня функція матері, жінки все частіше зазнають труднощів і нестачу часу при поєднанні материнства з особистим життям, наприклад, із розвитком кар'єри.

Переваги ГВ для здоров'я матері та дитини визнані в усьому світі. І якщо відразу після народження дитини загальносвітові показники ГВ є високими (близько 60-95%), то далі вони поступово знижуються. (3) Так, рівень ГВ дітей до шести місяців стає дуже низьким. Це відбувається, тому що жінки стикаються з труднощами під час годування груддю й не відчувають достатньої підтримки від своїх партнерів.

Результати дослідження Philips Avent показують, що майже всі опитані мами мріють про те, щоб їх партнери були залучені до кожного аспекту догляду за новонародженою дитиною. 65% мам хочуть, аби їх партнери допомагали їм з годуванням малюка з пляшечок, а 63% бажають відчувати підтримку, коли годують вночі. На щастя, 81% чоловіків дійсно хочуть брати активну участь в процесі ГВ.

На даний момент, згідно з дослідженнями 82% партнерів допомагають заспокоювати дитину та доглядають за нею, 46% чоловіків миють молоковідсмоктувачі для грудей та пляшечки перед наступним годуванням, і тільки 41% витрачають час на те, щоб розібратися, як годувати дитину. Це означає, що деякі аспекти догляду за новонародженим все ще залишаються обов'язком матері. Саме тому необхідно більше говорити про важливість партнерів в процесі ГВ. Згідно з результатами дослідження, 76% матерів відчувають нестачу інформації про те, як партнери можуть підтримати їх під час ГВ. Якщо розповідати чоловікам про переваги ГВ, удвічі збільшується ймовірність того, що дитину годуватимуть грудьми протягом перших шести місяців життя.(4) Крім цього, було доведено, що такий зв'язок дуже позитивно впливає на немовлят, зокрема зменшує ризик затримки розвитку когнітивних функцій та стимулює збільшення ваги у малюків, які народилися недоношеними. (5)

«Роль батька змінилася за останні кілька десятиліть,— говорить професор Абу-Дакн, головний лікар-гінеколог лікарні Святого Йосипа у Берліні, фахівець з питань формування зв'язку між батьком і дитиною. — Сучасні чоловіки набагато більше готові брати безпосередню участь у процесі виховання дітей. Вони не тільки частіше присутні при пологах, а й беруть на себе багато обов'язків по догляду за дитиною. Підтримка під час ГВ формує міцний зв'язок між батьком і новонародженим малюком та позитивно впливає на подальше життя дитини».

Philips Avent добре розуміє всі труднощі, з якими стикаються батьки під час ГВ, прагне ділитися знаннями і пропонувати рішення, які можуть полегшити цей процес для всіх його учасників. Маючи за плечима 35-річний досвід співпраці з лікарями та батьками, Philips Avent є авторитетним експертом в питаннях, що стосуються здоров'я мам і немовлят, здорового харчування та фізіології. Дослідження з використанням ультразвукової технології для візуалізації та відеозйомки процесу ГВ дозволили Philips Avent розробити рішення, які відтворюють фізіологію молочної залози та природні смоктальні й ковтальні рефлекси дитини. Глибокі знання в цій темі дозволяють Philips Avent розробляти інноваційні рішення для ГВ у співпраці з кваліфікованими лікарями та батьківською громадськістю. Philips Avent допомагає батькам впевнено долати будь-які перешкоди та популяризує тривалість грудного вигодовування.

___

1 – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4282396/

2 – https://www.awhonn.org/news/349120/Fathers-Day-A-Fathers-Bond-with-His-Newborn-Is-Just-as-Important-as-a-MothersBond.htm

3 – WHO, UNICEF, 2017, 2018, CDC, 2018, Theurich et al. (ВОЗ, ЮНИСЕФ, 2017 г., 2018 г., Центр США з профілактики та контролю захворювань, 2018 р., Theurich и другие) JPGN, 2019, Australian DH, 2019, China Department of Maternal and Child Health, 2017 («Дитяча гастроентерологія та харчування», 2019 г., Департамент охорони здоров’я Австралії, 2019 г., Департамент з охорони здоров’я матері та дитини Китая, 2017 г.)

4 – Effectiveness of targeting fathers for breastfeeding promotion: systematic review and meta-analysis, 2018 («Ефективність адресної роботи з батьками для популяризації грудного вигодовування: систематичний огляд та матаналіз», 2018 г.)

5 – https://www.awhonn.org/news/349120/Fathers-Day-A-Fathers-Bond-with-His-Newborn-Is-Just-as-Important-as-a-MothersBond.htm

Про дослідження

Якщо не вказано інше, усі дані взяті з опитування компанії Philips Avent щодо участі чоловіків у процесі грудного вигодовування, який проводився серед 3500 користувачів мобільного додатка Pregnancy + у всьому світі в червні 2019 року.

Про компанію Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) є провідною технологічною компанією, яка спеціалізується на ефективних рішеннях у сфері охорони здоров'я. Її діяльність спрямована на поліпшення здоров'я населення та досягнення кращих результатів у всіх ланках системи охорони здоров'я — від дотримання здорового способу життя та профілактики захворювань до діагностики, лікування та догляду за хворими в домашніх умовах. Philips використовує передові технології, дані численних клінічних досліджень і глибоке розуміння потреб споживачів для розробки й впровадження комплексних медичних рішень. Компанія є лідером в області медичної візуалізації, терапії під візуалізаційним контролем, медичної інформатики та моніторингу пацієнтів, а також рішень для персонального догляду. Головний офіс компанії розташований в Нідерландах. У 2018 році обсяг продажів рішень Philips склав 18,1 млрд євро. Компанія налічує приблизно 77 000 співробітників з продажу та обслуговування в більш ніж 100 країнах світу. Новини про Philips можна знайти за посиланням: www.philips.com/newscenter .

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас