Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ідеї, що надихають: у Києві нагородили переможців «студентського оскару» Studway Awards 2019

Ідеї, що надихають: у Києві нагородили переможців «студентського оскару» Studway Awards 2019

«Студвей», онлайн-видання про освіту і молодь, відзначило нагородами талановиті студентські проєкти на Studway Awards 2019!

26 листопада «Студвей» відсвяткував свою шосту річницю і нагородив молодих людей, які створюють інноваційні проєкти. За роки існування видання відзнаку Studway Awards отримали 60 студентських ініціатив. Цьогорічна церемонія й святкова вечірка відбулася у FEDORIV Hub. Команда проєкту надихається молодими людьми, які створюють нові можливості для інших і постійно покращують себе.

Тема Studway Awards 2019 — розумне споживання. Воно починається з маленьких кроків кожного з нас. З сортування сміття, волонтерства, збереження води та навіть з екоторбинки, з якою ми ходимо за продуктами.

Гості Studway Awards також змогли підтримати тему збереження ресурсів – кожен охочий приніс із собою старі зошити та блокноти, які організатори віддали на переробку.

«Нагороджуючи премiєю Studway Awards молодих і натхненних розробників, науковців та взагалі людей, які люблять свою справу, ми прагнемо їх додатково змотивувати до ще більшого розвитку та, власне, підтримати на старті проєкту. Щорічне святкування Studway Awards та робота команди протягом року покликана на те, щоб таких людей ставало все більше», — ділиться засновниця проєкту Тетяна Терехова.

Цього року серед переможців:

«Home Mappy», номінація «Технології». Команда розробила застосунок для допомоги людям зі слабким зором. Людина, що погано бачить, натискає кнопку та каже, що потрібно знайти. Потім обводить кімнату камерою, а застосунок визначає, де знаходиться предмет і як до нього дістатись.

Home Mappy – це крок вперед у сфері технологій. А наші партнери Lenovo вірять, що завдяки новітнім технологіям сучасна молодь драйвить прогрес, зазначає Марина Дорошенко, фахівчиня із маркетингу компанії Lenovo в Україні. Тому Lenovo розробила ThinkBook – ноутбук, який допоможе молодим винахідникам досягати нових перемог.

Ольга Харасахал, номінація «Медицина». Молода науковиця з Маріуполя досліджує проблеми раку. Ольга розробила новий метод діагностики раку шкіри, який дозволяє на ранніх стадіях захворювання виявити процес метастазування, контролювати якість терапії та підбирати якісне лікування. Коштує у 100 разів дешевше, ніж аналог, розроблений у США, при цьому маючи таку ж діагностична ефективність.

Андрій Горбонос, номінація «Науковий проєкт». Школяр із Дніпра розробив спеціальну речовину для покращення властивостей суперконденсаторів, збільшивши ємність та швидкість заряджання. Технологію можна використовувати у системах живлення електромобілів, апаратах життєзабезпечення, електростанціях тощо.

Babulochka, номінація «Соціальний проєкт». Це онлайн-пекарня, яку створили студенти з Києва. Частину коштів із продажу команда передає на допомогу людям похилого віку, також вони частково залучають бабусь безпосередньо до процесу виготовлення продукції.

«ШО ЦЕ!?», номінація «Освіта». Проєкт заснували студенти КНУ імені Тараса Шевченка. Освітня платформа організовує безкоштовні лекції із зірками шоу-бізнесу, відомими бізнесменами та інфлюенсерами.

Борис Карпутін, Карина Білогубкіна, Наталя Регеда, номінація «Інженерія». Спільно зі своїм наставником Русланом Кривобоком харківські студенти створили люмінесцентну тротуарну плитку, яка світиться в темряві завдяки накопиченій удень сонячній енергії. Використовуючи таку плитку можна вирішити проблему погано освітлених і неосвітлених вулиць, паркових зон.

Дмитро Соломянюк, номінація «Екологія». Студент КПІ ім. Ігоря Сікорського презентував унікальний метод боротьби зі сміттєзвалищами та пластиковими відходами. Хлопець пропонує боротися з пластиком за допомогою сил природи, а саме – бактерій, які можуть розкладати сміття.

Проєкт Sensorama Academy, номінація «Культура». Освітня платформа з фокусом на інноваційні технології, створена з метою підготовки спеціалістів з віртуальної (VR) та доповненої (AR) реальності. Навчання проходило у форматі проєктів, лекцій, воркшопів та курсів. Курс «Створення цифрових імерсивних інструментів для музеїв» було спроєктовано для культурологів, ІТ-розробників, дизайнерів і 3D-спеціалістів. За 2,5 місяці студенти академії створили чотири проєкти для національних музеїв, серед яких: «NAMU AR», «П'ять вимірів війни», «Радіація: Історія Чорнобиля» та «VR Media Art». У кожної з команд була спільна мета: зробити колекції та експонати музеїв більш зрозумілими, щоб відвідувачі та дослідники легше, глибше та свідоміше занурювалися в культурний та історичний контекст.

Катерина Уварова та проєкт «3,14 ban», номінація «Підприємництво». 3,14 ban – екопроєкт, зосереджений на переробці використаних банерів у рюкзаки, шопери, чохли для ноутбуків та інші аксесуари. Команда вірить, що із непотрібного можна робити унікальні та довговічні речі.

Також під час церемонії нагородження відзначили роботу Назарія Дороша «Ukraine is my home» – відеоролик, який зробив вагомий внесок у популяризацію визначних місць України, які потребують уваги.

Партнерами свята стали: молочна компанія «Галичина», ProCredit Bank, юридична фірма «єПраво», інноваційна технологічна компанія Lenovo, FEDORIV Hub.

Цінні подарунки для переможців також надали: освітній простір «Освіторія Хаб», бренд екологічної косметики LUSH, видавництво «Основи», Green Elvis, Hiver Books, Projector Online, Study Dive, Arley Sign, 1dea.me та інші.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас