Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Карантин надихає: українські школярі творчо підійшли до конкурсу саморобок

Карантин надихає: українські школярі творчо підійшли до конкурсу саморобок

Карантин – чудова нагода для того, щоб опанувати нові навички або застосувати свої знання для вирішення нагальних проблем. Пандемія коронавірусу змінює повсякденне життя, і ми потребуємо нових пристроїв для адаптації до умов карантину. Над новими нормами та процедурами працюють науковці та інженери в усьому світі. А як щодо юних дослідників? Адже діти генерують безліч ідей, а серед їхніх винаходів – водні лижі, хутряні навушники та безліч інших знайомих нам речей.

Щоб надихнути школярів на інженерну майстерність, організатори фестивалю робототехніки BestRoboFest провели конкурс дитячих винаходів. BestRoboFest має на меті популяризувати інженерію та робототехніку серед дітей. Тож юним інженерам запропонували розробити з підручних матеріалів робота, механізм або гаджет, що допоможе під час епідемії.

Конкурс проходив онлайн: учасники мали опублікувати фотографії своїх розробок з коротким описом та хештегом конкурсу на своїх сторінках у Facebook. На виконання завдання було лише два тижні! Адже в умовах пандемії всі мають звикнути працювати у стислі строки. Переможців обирали голосуванням серед відвідувачів сторінки BestRoboFest. Також роботи оцінили ментори лабораторії робототехніки Noosphere Engineering School, які вже п’ятий рік поспіль мають судити змагання з робототехніки BestRoboFest. Серед поданих на розгляд проєктів звернули на себе увагу наступні:

*Фото – за посиланням https://drive.google.com/drive/folders/1unBSKOAELfOI5dMH_pvEC1_9KMXlNAH2?usp=sharing

• Автоматизований дистанційний вимірювач температури тіла людини
Софія Бабанська, 8 років [Фото 1]

• Роботизована рука, що допомагає відкрити двері чи натиснути на кнопку виклику ліфта та домофону
Тимофій Коломієць, 7 років [Фото 2]

• Багатофункціональний робот-очищувач та дезінфектор
Олег Ратушний, 7 років [Фото 3]

• Модель роботизованого автомобіля "Рятівник" для дезінфекції вулиць
Олександр Яременко, 9 років [Фото 4]

• Робот-помічник лікаря. Робот робить заміри температури, забирає біологічний матеріал на аналізи
Назарій Павеліца, 9 років [Фото 5]

• Респіратор 3 рівня захисту
Іван Томашевський, 11 років [Фото 6]

• Дезінфектор, який працює за допомогою помпи
Олексій Марінченко, 9 років [Фото 7]

• Модель апарату для продажу засобів індивідуального захисту
Іван Костюченко, 8 років [Фото 8]

Дезінфектор для обробки взуття та рук після прогулянки
Тимур Чумаков, 9 років [Фото 9]

Маска-респіратор зі змінним фільтром
Микола Костюченко, 12 років [Фото 10]

Безконтактний антисептик
Тимофій Кулинич, 9 років [ Фото 11]

• Дерев'яна іграшка для корисного проведення часу на карантині
Сергій Жуковський, 14 років [Фото 12]

3-D моделі масок-респіраторів ffp3 и KN95 для захисту від вірусів
Кирило Благодаров, 11 років [Фото 13]

Середній вік учасників – 9 років. Але у конкурсі взяв участь і дорослий. Олександр Щукін, керівник гуртка з Arduino STEM центру ПНЗ "КРЦМтаШ", розробив безконтактний механізм для розливу напоїв. [Фото 14]

Організатори конкурсу відзначили усі розробки юних техніків та нагородили їх фірмовими зарядними пристроями (power bank) і настінними календарями. Хто знає, можливо саме одна із цих саморобок чи прототипів стане наступним дитячим винаходом, що увійде у наше повсякденне життя!

Про організатора: BestRoboFest – щорічний фестиваль робототехніки, що проводить ГО "Асоціація Ноосфера" у Дніпрі. Традиційно BestRoboFest проходить в перші вихідні літа, але цьогоріч у зв’язку з карантином можливий перенос. За інформацією слідкуйте на офіційному сайті bestrobofest.com.

"Асоціація Ноосфера" – це некомерційна громадська організація, створена Максимом Поляковим задля науково-дослідних та освітніх цілей. Місія “Ноосфери” – стимулювати відкриття, використання та поширення наукових знань, а також пожвавити інтерес громади та бізнесу до науки. “Ноосфера” об’єднує науковців, дослідників, підприємців та волонтерів для того, щоб впроваджувати науку та технології у глобальне бізнес середовище.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас