Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

У Києві визначили переможців всеукраїнської програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»

У Києві визначили переможців всеукраїнської програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»

10 червня відбувся фінал всеукраїнської програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», започаткованої Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Mondelēz International Foundation за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Корисний питний партнер фіналу – компанія IDS Borjomi. Школи-призери отримали гранти на закупівлю STEM-лабораторій.

Мета проекту – популяризація здорового способу життя та виховання корисних звичок серед школярів: від формування денного раціону до активних занять спортом та облаштуванням здорового простору в школах.

130 тисяч учнів, близько 10 тисяч вчителів, 75 тисяч батьків і 136 тисяч жителів громади впродовж року активно впроваджували здорові звички в повсякденне шкільне життя у всіх регіонах України!

218 шкіл з 471 зареєстрованої пройшли всі етапи річної програми. До фіналу потрапили 50 проєктів-фіналістів, які провели найбільше цікавих і корисних подій, залучили максимальну кількість учасників та якісно презентували свої досягнення.

П’ятірка переможців отримали кошти на закупівлю STEM-обладнання для шкіл (STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics), серед них як навчальні заклади з великих міст, так і з містечок та невеликих сіл.

Перше місце: НВК № 7 м. Хмельницький – грант 91 000 грн

Друге місце: Миколаївська гімназія №3 Миколаївської міської ради – 63 000 грн

Третє місце: Ладижинська школа І-ІІІ ступенів №2 Вінницька область – 30 000 грн


Глядацькі симпатії: Барвінківська ЗОШ І-ІІІ ст.№2 Барвінківської районної ради Харківської області – 18 000 грн

Найкраща сільська школа: Олександрівська ЗОШ І-ІІІ ст. імені Т.Г.Шевченка Олександрівської селищної ради Вознесенського району Миколаївської області – 18 000 грн

«Healthy Schools – проект, що вражає масштабністю, креативністю, енергією, а головне – результатом! Щороку ми отримуємо неймовірний фідбек від учасників програми ще впродовж кількох місяців після фіналу. Тому ми переконані, що для школярів – це не просто змагання. Впровадженні активності та звички в рамках Healthy Schools залишаються з дітьми і після проекту, вони стають важливою і невід’ємною частиною їхнього життя. В багатьох випадках саме діти стають тригером і прикладом не тільки для молодших братів та сестер, а й для батьків, і доводять, що здоровий спосіб життя – це весело і круто!», – говорить Марина Саприкіна, керівниця Центру «Розвиток КСВ».

«Mondelēz International Foundation є міжнародною філантропною організацією. Одним з пріоритетних напрямків діяльності фонду є підтримка програм, що сприяють поширенню ідей здорового способу життя в громадах, адже основа будь-якої успішної людини – здоров’я. Психологічне, ментальне та, звісно ж, фізичне. Унікальність програми Healthy Schools в тому, що вона об’єднала усіх стейкхолдерів процесу: дітей, вчителів, батьків і місцеві громади в єдиному бажанні – створити здорове та щасливе майбутнє. І програма успішно досягає цієї мети, адже за три роки реалізації у ній вже взяли участь понад 250 тисяч школярів», – розповіла Євгенія Денисьєва, менеджерка з комунікацій Mondelēz Ukraine.

Щоб надихнути та підтримати учасників поділитись власними історіями успіху та рецептами здорових звичок, до програми долучились зіркові гості, зокрема:

• кулінарний експерт, засновник соціального проекту зі зміни культури харчування «CultFood» Євген Клопотенко:

«Не бійтесь експериментувати! Не бійтесь ризикувати! Робіть кожен свій день смачнішим! Якщо вам сьогодні доводиться їсте те, що ви їли вчора, достатньо додати одну малесеньку спецію, щоб день став яскравішим, і все заграло ще більше позитивними кольорами (і це стосується не лише їжі)!»;

• зіркова тренерка проекту "Зважені та щасливі" Марина Боржемська:

«Якщо у мене була б можливість, я би зробила таке послання в майбутнє: «Що ти готовий зробити вже сьогодні для себе, щоб завтра тобі стало значно легше? Почни зараз! З цієї секунди, з цієї хвилини! Зроби заготовки на багато-багато років вперед. Подбай про своє здоров’я вже, щоб бути щасливим все життя!» І Healthy Schools – це унікальна можливість зробити свій шлях до здорового способу життя не лише корисним, а й веселим, в компанії шкільних друзів»;

• перша українка, що здійснила сходження на 7 найвищих вершин світу, альпіністка Тетяна Яловчак:

«Коли я була маленькою, багато часу проводила в спортивному залі зі старшим братом. Тоді він дав мені зрозуміти найважливішу істину: спорт допомагає здійснити будь-яку твою мрію! Навіть таку шалену, як підкорення Евересту! Спорт дає дисципліну і вміння приймати рішення. Чим раніше ти прийдеш до думки, що спорт і здоровий спосіб життя – це круто, тим раніше підкориш свій власний Еверест!»;

• тенісист Сергій Стаховський:

«Вчителі важливі. Більшу частину свого життя дитина проводить в школі. І значною мірою саме вчителі формують звички наших дітей. Від того, які умови для роботи створять, наприклад, вчителю фізкультури, залежить те, чи буде в учня можливість провести хоча б одну годину якісно для свого фізичного здоров’я. Тому, я як батько трьох дітей і як спортсмен, стараюсь максимально сприяти і підтримувати вчителів в заохоченні дітей до здорового способу життя. Якісні уроки фізкультури, якісне харчування в шкільних їдальнях має стати пріоритетом і для батьків, і для вчителів, і для місцевої влади. Адже від цього напряму залежать і успіхи дітей в навчанні. Healthy Schools – саме про це».

Восени стартує реєстрація на нові етапи програми, адже організатори переконані: лише усім разом під силу залучити до здорового способу життя ще більше школярів і перетворити проект Healthy Schools на масштабний національний рух. Слідкуйте за новинами і не пропустіть ;)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас