Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Смарт-паковання з бамбуку та без клейкої стрічки: сталі інновації від Lenovo

Смарт-паковання з бамбуку та без клейкої стрічки: сталі інновації від Lenovo

Компанія Lenovo представила більш екологічне паковання для різних лінійок бренду ThinkPad. Інженери компанії усунули пластикову клейку стрічку з нижньої частини паковання, представивши коробки, які виконують захисну функцію та закриваються без сторонніх елементів. Нова конструкція паковання має самоблокувальний елемент із двома шпунтами внизу та відповідними отворами для фіксації, що забезпечують більшу стабільність.

“До 2018 року продукція компанії щороку потребувала 54 тонни одноразової пластикової клейкої стрічки для закриття паковань. Загалом використовувалося 19,5 тисяч кілометрів клейкої стрічки, чого достатньо, щоб покрити половину екватора Землі. Тепер ми використовуємо значно менше. Навіть такі невеликі зміни можуть мати величезний вплив на покращення стану навколишнього середовища та сталий розвиток бізнесу”, — коментує Мері Жак (Mary Jacques), директор із питань глобальної екології та сталого розвитку компанії Lenovo.

Відокремлення пластикової стрічки від картонної коробки є серйозною проблемою на переробних підприємствах. Завдяки пакованню, що закривається без сторонніх елементів, використовують менше пластику, та більше картону потрапляє на переробку. Коробка із самоблокувальним елементом — лише одна з багатьох “зелених” ініціатив, які Lenovo почала впроваджувати понад десятиліття тому. Завдяки цим ініціативам компанії вдалось зекономити понад 3100 тонн пакувальних відходів.

Однак зменшити залежність від пластику в пакованні недостатньо. Інші матеріали, які колись вважалися важливими для пакування та доставки, також є перепоною для сталих інновацій, наприклад, полістирол. Світовий ринок полістиролу в 2019 році за оцінкою ResearchandMarkets.com склав 42,7 мільярдів доларів, і прогнозується, що до 2023 року він зросте до 62,3 мільярдів доларів. Щоб цього не допустити, Lenovo використовує формовану целюлозу, волокно та поліетилен низької густини (ПНГ) замість традиційного полістирольного паковання, виготовленого з пінопласту.

Смарт-паковання Lenovo

Ще у 2008 році компанія Lenovo почала використовувати повністю перероблюваний пакувальний матеріал і тепер вимагає від власних постачальників дотримання мінімальних стандартів використання перероблених матеріалів. Компанія почала замінювати матеріали й інших частин паковання в деяких лінійках продуктів бренду ThinkPad. Починаючи з 2018 року ThinkPad X280 постачається з термоформованими подушками з бамбука та цукрового очерету.

Бамбук — одна з найбільш швидкозростаючих рослин у світі з річним циклом життя, не створює токсичних відходів у процесі виробництва, швидко відновлюється та повністю компостується. Бамбук робить паковання компактнішим, що дозволяє транспортувати на 18 відсотків більше пристроїв. Це зменшує кількість перевезень, і як наслідок — кількість викидів вуглекислого газу (CO2) зменшується на 6,7 відсотків. Цей матеріал також застосовується при пакуванні пристроїв ThinkPad X390 та X13. Нині компанія запроваджує використання бамбука у пакованнях більшої кількості моделей, і скоро він буде представлений у коробці для ThinkPad X12 Tablet.

Також у деяких країнах споживачі можуть скористатися послугою повернення паковання для повторного використання в інших відправленнях. Нова конструкція коробок без клейкої стрічки, паковання з альтернативних матеріалів та їхнє повторне використання — частина глобальної кампанії зі створення колообігу матеріалів, який мінімізує відходи, зберігаючи всі використані та повторно використані матеріали в одному циклі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас