Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

У Киргизії з'явиться гора імені Санта-клауса

У Киргизії з'явиться гора імені Санта-клауса

У Киргизії сподіваються, що Санта-клаус врятує туріндустрію країни. У Киргизії мають намір назвати одну з гірських вершин на честь Санта-клауса. Частиною офіційної церемонії стане сходження на гору, яке зробить група киргизьких альпіністів напередодні Різдва.

Ініціатива присвятити одну з вершин Санта-клаусу послідувала незабаром після того, як експерти зі шведської інженерно-консалтингової фірми SWECO назвали Киргизію ідеальним з погляду логістики місцем проживання для Санти.

Експерти розрахували оптимальний маршрут Санти на основі цілого ряду чинників, починаючи від швидкості обертання Землі і закінчуючи даними про те, які області планети найгустіше населені.

По розрахунках шведів, якщо база Санта-клауса знаходитиметься в Киргизії, то він зможе доставити всі подарунки дітям планети протягом всього лише 48 годин.

Керівництво Киргизії намагається розвинути туристичну індустрію в країні, яку називають однією з найживописніших в Центральній Азії.

Близько 90% площі Киргизії зайнято горами, найбільш знамениті з яких - гори Тянь-Шань, вершини яких досягають висоти в 7 тисяч метрів.


(За матеріалами BBC Russian.com)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас