Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Материнська та дитяча смертність в Україні у 5 разів вища, ніж в Європі. Що робити?

Материнська та дитяча смертність в Україні у 5 разів вища, ніж в Європі. Що робити?

Серцево-судинні захворювання досі “тримають першість” серед причин смерті мам і малюків. Щороку 2500 вагітних жінок мають такий ризик через хвороби серця. Кількість виявлених патологій невпинно зростає на 1,5% кожен рік.

Сьогодні якісна медична допомога під час вагітності й під час пологів у стаціонарі дозволяють запобігти вісім з десяти смертей. Єдина установа в Україні, де приймають пологи у жінок із важкими патологіями серця й за потреби роблять їм операцію на серці — Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова.

Щоб дати можливість мамам і немовлятам знаходитись у комфортних і безпечних умовах під наглядом найкращих кардіохірургів, Всеукраїнський благодійний фонд «Крона» створює в інституті палати інтенсивної терапії. Тут мама і малюк мають бути разом після пологів.

Це дозволить приймати в Інституті понад 100 складних пологів, допомагати в появі на світ більш як сотні малюків щороку, зберегти їхні життя і життя їхніх мам.

Для реалізації цього проєкту необхідно 2 млн грн, що дорівнює 40 000 пожертв по 50 грн.

Це дозволить придбати сучасне й необхідне обладнання:

• Відкриту реанімаційну систему для новонароджених
• Хірургічний аспіратор
• Лампи для фототерапії новонароджених
• Гінекологічне оглядове крісло
• Систему сповіщення персоналу
• Медичні меблі

Ми запрошуємо бренди та всіх бажаючих приєднатися до проєкту « Серце одне на двох» для створення палат спільної інтенсивної терапії. Це врятує тисячі життів жінок та їхніх новонароджених малюків. Проєкт ініційований Всеукраїнським благодійним фондом «Крона» у партнерстві з Національним Інститутом серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова та підтриманий Групою компаній НІКО, EPAM Systems і консалтинговим дизайн агентством Areal.agency.

За час роботи фонду, 19 280 благодійників підтримали їхні проекти, 12 150 дітей та дорослих отримали допомогу в лікуванні, реабілітації, навчанні. 420 лікарів, психологів, соціальних працівників пройшли навчання. 39 шкіл, дитячих будинків і реабілітаційних центрів отримали обладнання. 54 лікарень отримали сучасне обладнання та матеріали. 25 міст та селищ отримали ресурси для вирішення екологічних проблем.

Фонд має європейські сертифікати прозорості, а ви завжди можете переглянути всі рухи по рахункам на сайті та у звітах.

Наразі акцію інформаційно підтримали київські заклади: Косатка, Джакузі, Malevich, Gnezdo Bar, Espressoholic, Podil East India Company, Hum:Hum, Fish and Friends, BUCK Coffee Roasters, Дилетант, Velaskes Beauty Studio та Priton Krasy. Ці заклади розмістили інноваційні плакати з NFS-чипом, завдяки якому пожертву можна зробити просто навівши телефон на плакат.

Створюємо безпечне життя для всіх і всі разом!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас