Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

“Я поруч. Я тут!” Новий соціальний ролик проти замовчування насильства серед підлітків від Клубу Добродіїв

“Я поруч. Я тут!” Новий соціальний ролик проти замовчування насильства серед підлітків від Клубу Добродіїв

Булінг, дискримінація, виключення зі спільнот, домагання та фізична шкода – це лише частина видів насильства, з якими зіштовхується сучасна молодь в Україні. За статистикою минулих років – трохи більше 10% звертаються по допомогу до спеціальних організацій, а понад 60% підлітків взагалі не знають куди йти за підтримкою*.

Соціальний ролик “Я поруч. Я тут!” – це 5 історій звичайних українських підлітків, які зіштовхуються з різними видами насильства в житті:

• неприйняття через “нечоловічі” або “нежіночі” захоплення;
• булінг через зовнішність та інакшість;
• самотність через виключення зі спільноти однолітків;
• недоречні погляди та натяки у громадських місцях;
• загроза фізичної шкоди.

Відео створив благодійний фонд Клуб Добродіїв у партнерстві з міжнародною гуманітарною організацією Plan International, щоб привернути увагу до “не ок” ситуацій, які трапляються з підлітками в житті, показати важливість емоційної підтримки у складні моменти, а також закликати не боятися звертатися за підтримкою до важливих людей поруч.

Героями ролику стали підлітки 12-17 років з Харкова та Києва, які вправляються у акторстві. За словами учасників ролика, вони і самі неодноразово потрапляли у подібні ситуації або ж були їх свідками.

Коли я займався балетом, і хлопці зі звичайної школи говорили, що це не чоловіча справа займатися танцями, 17-річний Валерій з Харкова, герой ролика.
Звісно, і у мене в житті траплялися подібні ситуації, особливо боляче, як хтось сміється з тебе, коли ти хочеш спробувати себе в чомусь новому, 13-річна Ліза з Києва.
Від булінгу страждала моя подруга, та я весь час була поруч. Разом було легше це пережити, 12-річна Аліна з Києва.



“Дорослішання — це за замовчуванням непростий період, а додавши до цього виклики війни — триматися буває непросто. Наша задача як відповідальних дорослих — дати підліткам можливість бути собою та бути відкритими до того, щоб помічати інакшість, приймати її. Діліться цим відео з хештегом #ЯпоручЯтут, аби його побачили якомога більше підлітків”, – ділиться Марія Тодорчук, засновниця та керівниця “Клубу Добродіїв”.

Сама ідея кампанії — “Я поруч. Я тут!”, — наштовхує на те, щоб розкрити місця в світі, які займаємо ми, коли опиняємося на місці постраждалих, які займають ті, хто чинить насильство, і ті — хто тут, щоб підтримати, допомогти, захистити.

“Підліткам дійсно важливо подивитися цей ролик, бо він розкриває проблеми нашого суспільства: заздрощі, ревнощі чи просто людей, які можуть знущатися над іншими, щоб підвищити власну самооцінку. Важливо зрозуміти, що це є і з цим треба боротися”, 17-річний Валерій з Харкова, герой ролика.

“Підліткам важливо побачити цей ролик, аби зрозуміти, що вони не одні і завжди знайдуться люди? які їх підтримають”, – ділиться 13-річна Ліза, героїня ролику.

Відео створене в межах проєкту «Підвищення життєстійкості підлітків та покращення доступу до освіти в умовах надзвичайних ситуацій», який впроваджується БО «БФ «Клуб Добродіїв» у партнерстві з Plan International, за фінансової підтримки Нідерландської благодійної платформи (Giro555).

*Використано дані U-Report та урядової уповноваженої з питань гендерної політики.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас