Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Міністр розповів про скасування вступних іспитів до вузів

Міністр розповів про скасування вступних іспитів до вузів

Вищі учбові заклади України незалежно від форм власності більше не проводитимуть вступні іспити, пише щоденна уранішня газета 15 минут.

Як заявив міністр освіти і науки Іван Вакарчук, під час вступу враховуватимуться результати зовнішнього тестування, які випускники можуть надавати відразу в декілька вищих учбових закладів.

Він відзначив, що виключення складають лише творчі і спортивні професії. Зокрема, при виборі творчої професії, абітурієнтам пропонуватимуть пройти творчий конкурс, який проводитиметься по тих же критеріях, що і зовнішнє тестування.

Вакарчук також відзначив, що випускники матимуть право оскаржити результати тестування через атестаційну комісію. При цьому результати зовнішнього тестування, проведеного цього року, не будуть придатні для вступу до вузів у 2009 році.

Міністр заявив, що цього року перед проведенням зовнішнього тестування, для школярів проведуть репетицію. «Цього року буде тренінг, пробне тестування для всіх школярів. У всіх школах будуть проведені пробні тестування, для того, щоб учень, який прийде на іспит, відчував себе комфортно», заявив міністр. У той же час він повідомляє, що учні не зможуть перескласти тест, щоб поліпшити свою оцінку.

Тестування проходитиме не тільки українською мовою. Міносвіти дозволило випускникам нацменшостей у найближчі два роки проходити зовнішнє тестування на рідній мові.

Нагадаємо, у 2008 році тестування проходитимуть усі, хто вступатиме у вищі учбові заклади, − випускники загальноосвітніх шкіл, випускники професійно-технічних учбових закладів, випускники вищих закладів освіти першого і другого рівня акредитації і випускники попередніх років.


(За матеріалами 15 минут)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас