Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Запорізька кіберлялька привчає дітей ходити на горщик

Запорізька кіберлялька привчає дітей ходити на горщик

Винаходи запорізького вченого Григорія Чаусовського можуть полегшити життя мамам з маленькими дітьми, повідомляє HiTech Expert.
Окрім ляльки, яка привчає малюків до горщика, є ще окуляри-вихователі, іграшки-вчителі української мови і електронні сигарети. Утім, остання іграшка вже для дорослих.

Григорій Чаусовський створив спеціальну колекцію для дітей і дорослих. Він переконує, що в наш прогресивний час техніка допомагає уникнути стресів, розвиває дітей і допомагає батькам.

Кіберлялька Оксана - краща подружка малюків. Вона учить їх навіть санітарно-гігієнічним звичкам.

Кіберлялька відчуває кожен рух дитини. Наприклад, може навчити її правильно дихати. Вдихаємо - танцює. Видихаємо - стоїть. З Оксаною малюк легко напрактикується стискати пальці. Це збільшує мозкову масу і розвиває моторні функції. Навіть хворі ДЦП захочуть тренуватися. Лялька реагує на кожен рух руки або ноги.

Григорій Чаусовський, винахідник: «Саме дефіцит уваги батьків до дитини потім породжує те, що ця дитина важко адаптується в соціумі. Необхідно вкладати душу в дитину, а деякі технічні засоби можуть сприяти досягненню гармонії дитина-мама».

Для батьків, що рознервувалися, - електронна сигарета. Ні краплі нікотину. Вона за хвилину уповільнює дихання, а блакитний вогник заспокоює нерви. Ще один нескладний пристрій перевіряє в домашніх умовах, чи не захворіла жінка маститом.

Для виховної роботи з дитиною є спеціальні окуляри. Лампи, які реагують на дотик до шкіри, створюють ефект міражу. Розслаблений малюк слухається батьків, як шовковий. Винахідник змайстрував і патріотичну іграшку - вчителя української мови.

А з таким браслетом школяр стає відмінником.
Григорій Чаусовський, винахідник: «Якщо дитині необхідно запам´ятати якийсь фрагмент, він ручкою наводить. Лунає звук: «Запам´ятовую. Все запам´ятовую!», і одночасно запах м´яти з´являється. Таким чином, звук, запах і світло - все це акцентує увагу дитини, і ми нейтралізуємо синдром дефіциту уваги».

Григорій Чаусовський - викладач Запорізького національного університету і автор більше сотні різноманітних винаходів. Переконує, українська наука може залишити далеко позаду китайських і японських конкурентів. Кожен його виріб із звичайних матеріалів, а вартість не перевищує 40 гривень. Обіцяє, якщо українським мамам знадобиться допомога, кожній готовий створити електронного помічника.


(За матеріалами сайту ntn.tv )

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас