Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Харківська область 'гостро потребує' шкільні автобуси

Харківська область 'гостро потребує' шкільні автобуси

Школи Харківської області потребують набагато більшої кількості транспортних засобів, ніж їм надає місцева влада. Так, минулого року було виділено 13 шкільних автобусів. Проте, за даними облдержадміністрації, потреба в даному виді транспорту в області складає 139 одиниць. Така заява була зроблена на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету.

Як повідомляє прес-служба Харківської облради, на засіданні депутати, зокрема, утвердили підсумки реалізації обласної програми "Шкільний автобус". У 2008 році з державного бюджету на закупівлю шкільних автобусів для Харківської області планується виділити 2,66 млн.грн., а з обласного бюджету - ще 1,3 млн.грн.

Основною метою програми "Шкільний автобус" є транспортне забезпечення учнів і викладачів загальноосвітніх шкіл в сільській місцевості. Згідно розпорядженню Президента України, програма фінансується за рахунок державного і місцевих бюджетів, а також спонсорської допомоги.

Нагадаємо, програма "Шкільний автобус" на Вінніччині провалилася. Провину за провал програми чиновники покладають на невчасне фінансування з державного бюджету. Програму повинні були фінансувати з державного бюджету, але вже 2 роки, як регіон не отримав жодного обіцяного автобуса. Понад 12 тис. школярів Вінниччини добираються в учбові заклади пішки.

Нагадаємо також, згідно ухвали Міністерства освіти і науки, діти не повинні йти до школи пішки, якщо вона знаходиться далі, ніж за 3 км. від будинку.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас