Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Московські школи почали тестування Вільного пакету ПО на базі Linux

Московські школи почали тестування Вільного пакету ПО на базі Linux

У Москві, на базі 16 шкіл Південного адміністративного округу стартував проект «пілотного» впровадження програмного забезпечення, розробленого в рамках Державного замовлення для освітніх установ.

«Масове впровадження вільного програмного забезпечення, яке повинно прийти в школи як альтернатива комерційним продуктам (Windows), планується в 2009 році» - розповідає директор Окружного методичного центру, Альбіна Михайлівна Константінова, - «Проте ми добре розуміємо, що відразу освоїти і впровадити в освітній процес нове програмне середовище вчителям і адміністративним працівникам шкіл буде зовсім не просто. Саме тому ми ухвалили рішення познайомити працівників шкіл з вільними програмами заздалегідь, ще до моменту, коли в їх комп´ютерний клас зі встановленими новими програмами увійдуть учні.

Крім цього, випробовуючи нові програмні продукти на шкільних комп´ютерах, ми ставимо перед собою завдання зрозуміти, які проблеми можуть виникнути при переході на вільні програмні продукти у адміністрації школи, вчителів, адже комп´ютерна техніка сьогодні зайнята в школі не тільки в класі інформатики. У зв´язку з цим ми ведемо дуже тісну роботу з виробниками програм, збираючи і передаючи їм весь накопичений досвід наших шкіл для подальшого осмислення і внесення відповідних змін в програмні продукти. Це дуже правильно, оскільки дозволяє «підбудувати» програмне забезпечення під реальні потреби школи і її реально існуючий технічний парк...»

Керівник компанії ALT Linux Олексій Смирнов, при відкритті «пілотного» майданчика в Москві, сказав: «Ми є учасниками розробки ПВПО - Пакету Вільних Програм для Освіти, і для нас виключно важливо мати прямий і постійний контакт з професіоналами, що використовують продукт у школі. Адже мова не просто про операційну систему і набір прикладних програм, а про їх використання в школі, де необхідно врахувати специфіку ще при підготовці до широкого впровадження. Важливо зняти найбільш важливі питання, що часто зустрічаються, ще на стадії розробки. І для цього нам виключно важливий досвід московських шкіл, що знаходяться часто на «передовій» інформаційних технологій»

У рамках проекту по пілотному впровадженню вільного ПО в школах учасники проекту виступили з ініціативою створення неформального «співтовариства впровадження вільних програм в школах Росії», до якого увійшли б вчителі, керівники по ІТ учбових закладів, технічні фахівці, що мають досвід роботи з вільними програмами і готові поділитися цим досвідом з тими, хто тільки починає освоювати цю нову для себе тему.


(За матеріалами HiTech Expert)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас