Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

У Луцьку видали Гаррі Поттера мовою для незрячих

У Луцьку видали Гаррі Поттера мовою для незрячих

У Луцьку видали книгу Джоан Коллінз «Гаррі Потер і філософський камінь», надруковану «мовою для незрячих» - шрифтом Брайля. Зробили це молоді члени Волинського осередку Всеукраїнської молодіжної організації інвалідів із вадами зору «Генерація успішної дії» (ГУД), зібрали кошти і видали.

120 «вордівських» сторінок всесвітньо відомого дитячого фантастичного роману вмістилися аж у 4 товсті томи, надруковані шрифтом, який незрячі діти зможуть читати кінчиками пальців. Усього таких чотиритомників є десять. Голова Волинського осередку «Генерації успішної дії» Віталій Ткачук каже, що це небагато, проте вони сподіваються, що «це тільки початок».

Кошти на видавництво, розповідає пан Ткачук, збирали гуртом. У грудні спільно з членами луцького УТОСу до свята підготували цілу вітальну програму і з костюмованим вертепом ходили по організаціях та знайомих. Із часом різдвяна програма перетворилася на цілий марафон, який продовжили після свят. Наколядували майже 7 тисяч гривень.

Близько 10 тисяч додали спонсори. Були й небайдужі, котрі просто телефонували і казали, що мають бажання переказати гроші на добру справу. Коли назбирали грошей звернулися до Київського видавництва, щоб запустити книгу в друк. Набір за Брайлем здійснили в друкарні УТОСу, що в столиці.

Результат кропіткої праці «успішних генераторів ідей» — 10 чотиритомників, які будуть розподілені між закладами, до яких причетні діти із вадами зору. Тепер примірники «Гарі Потера» стоятимуть на полицях бібліотеки Луцького УТОСу, Крупівського навчально-реабілітаційного центру та Київської центральної бібліотеки для незрячих імені Островського. Один примірник залишили для ГУДу.

За матеріалами radio.simya.com.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас