Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Coca-cola вивчила правила жіночої дружби

Coca-cola вивчила правила жіночої дружби

Центр соціальних досліджень Оксфорда провів дослідження для бренду Diet Coke, у рамках якого вивчав представлення жінок у віці 25-35 років про жіночу дружбу.

Дослідники з´ясували, що 71% жінок вважають головним показником справжньої дружби «можливість бути самою собою».

Потім йдуть такі характеристики, як «хтось, кому ти довіряєш» (63% респондентів) і «хтось, кому не потрібно пояснювати мотиви своєї поведінки» (24%). У цьому сенсі, «жіночі відповіді» декілька відрізняються від чоловічих уявлень про дружбу: більшість чоловіків (61%) цінують у дружбі, перш за все, довіру і перевірку часом (31%). Усе останнє йде на другий план.

Число друзів, яких прийнято називати «сьогоденні» з роками поволі, але вірно зменшується. Так, якщо для віку 18-35 середній показник складає 3,48, то для жінок старше 45 він рівний 3,11.

Жінки вважають за краще дружити з жінками, приблизно того ж віку і такими, яких вони «знають сто років». «Сто років» у середньому дорівнюють 10,23 роки для жінок молодше 36 років і 21,74 роки – для жінок старше 36. У 27% респондентів дружба народилася на роботі, у 39% - в школі і у 32% - в університеті або іншому учбовому закладі.

Серед «неписаних правил» жіночої дружби учасники дослідження назвали: «здатність бути поряд, коли це необхідно», «лояльність» і заборона слів «я тобі говорила», заборона на флірт з чоловіком, якому симпатизує подруга.

Повна довіра в цю систему цінностей не входить. Жінки відзначили, що є «секрети» і «Секрети». Деякі з них можна довірити другу (і тоді респонденти говорять про «повну щирість і довіру один одному», а деякі «Секрети», про всяк випадок, вважають за краще залишити при собі (у середньому, число таких таємниць варіюється від 1 до 5).


(За матеріалами BrandNews)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас