Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Домашні завдання не підвищують успішність школярів молодших класів – висновок учених

Домашні завдання не підвищують успішність школярів молодших класів – висновок учених

Виконання домашньої роботи не покращує оцінки школярів молодших класів. До такого висновку прийшли учені з Університета Дьюка в Північній Кароліні. Стисло результати дослідження учених наводить газета "The Daily Mail".

Американські дослідники протягом 16 років спостерігали за школярами і оцінювали їх успішність залежно від кількості домашньої роботи. З´ясувалося, що кількість годин, проведених за виконанням домашніх завдань, ніяк не позначається на результатах контрольних і тестів.

"Тоді як ми примушуємо дітей шести, семи і восьми років робити домашню роботу, у деяких країнах вони тільки починають своє навчання в школі", - заявила Маргарет Моррісси з Національної конфедерації при Асоціації вчителів і батьків Великобританії. На її думку, учні молодших класів сильно втомлюються в школі як розумово, так і фізично.

Як передає Lenta.ru, уряд Великобританії рекомендує школярам 9 і 10 років проводити за виконанням домашніх завдань одну годину на тиждень. А школярі у віці 10 і 11 років вимушені витрачати на домашню роботу два або навіть три години на тиждень.

Минулого місяця Асоціація вчителів і лекторів призвала уряд відмінити домашню роботу в молодших класах, оскільки її виконання викликає у учнів дуже сильний стрес.


(За матеріалами ICTV.UA)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас