Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Уряд повинен прийняти вичерпні заходи для успішного тестування випускників шкіл - президент

Уряд повинен прийняти вичерпні заходи для успішного тестування випускників шкіл - президент

Президент України Віктор Ющенко чекає від уряду вичерпних заходів з успішного проведення в 2008 році незалежного зовнішнього тестування випускників середніх шкіл.

Як повідомляє прес-служба президента, у листі до прем´єр-міністра Юлії Тимошенко Голова держави нагадав, що згідно з Наказом від 20 березня цього року «Про додаткові заходи з підвищення якості освіти в Україні» Кабінет Міністрів зобов´язаний прийняти вичерпні заходи для вирішення проблемних питань у впровадженні зовнішнього незалежного оцінювання випускників, які хочуть вступити у вузи. Цей Наказ, зокрема, передбачає своєчасне і повне фінансування відповідних заходів, організаційне, кадрове і нормативно-правове забезпечення, широке інформування учнів випускних класів і випускників минулих років, їх батьків і педагогів про порядок проведення тестування.

Разом з тим Президент отримує звернення, що свідчать про наявність у цій справі ряду серйозних проблем, які можуть дискредитувати зовнішнє незалежне оцінювання, - це зокрема стосується фінансування заходів, своєчасного і безпечного підвезення випускників до пунктів тестування, протидія будь-яким надзвичайним ситуаціям під час оцінювання, дотримання процедури тестування.

«Прошу прийняти вичерпні заходи для рішення проблемних питань з метою забезпечення успішного проведення в 2008 році зовнішнього незалежного оцінювання учбових досягнень випускників учбових закладів системи загальної середньої освіти і запобігання ризикам у цій справі», - підкреслив В. Ющенко. Протягом тижня Президент чекає від Прем´єра особисто інформації про проведену роботу.


(За матеріалами ICTV.UA)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас